Biztonság és hatékonyság?

Biztonság és hatékonyság?

A minap belefutottam egy közel 2 évvel ezelőtt készült (ún. podcast) beszélgetésbe egy amerikai - jelenleg doktorandusz képzését végző -, eredeti végzettségét tekintve természetgyógyász és fitness szakember, Ari Whitten és egy (ún. oszteopátiás) orvos Dr. Sherry Tenpenny között. Ari Whitten az elmúlt években főként az egyesült államokbeli egészségtudatos és “biohekker” körben az Energy Blueprint nevű programjával tett kisebb hírnévre szert, Dr. Sherry Tenpennyről pedig kiderült a beszélgetés során, hogy a 2000-es évek eleje óta ő az amerikai oltáskritikus (progresszív szóval oltásellenes)...

bővebben
Konteó és tudomány

Konteó és tudomány

A világjárvány régóta nem tapasztalt mértékben hozza ki az emberekből a világképek különbözőségét. A társadalom egyik fele sorban áll a megoldásért(?) és abban reménykedik, hogy ettől majd minden visszatér a régi kerékvágásba, a másik fele pedig vehemensen ellenáll és összeesküvést kiált. A kormányok világszerte kényszerítő eszközöket alkalmaznak a renitens ellenállók “jobb belátásra bírása” érdekében, s van, aki a megélhetésének elveszítésétől félve végül be is adja a derekát. A felkínált megoldás elfogadása továbbra sem kötelező, ugyanakkor annak visszautasítása nehezebbé teszi a fősodortól eltérő véleményen lévők mindennapi életét. A feszültség egyre nő.

bővebben
Az elit nézőpontja vajon milyen lehet?

Az elit nézőpontja vajon milyen lehet?

Eszembe jutott, hogy átülök az elit székébe és megvizsgálom a világ helyzetét onnan. Az ő nézőpontjukba való belehelyezkedés nélkül nem tudom megérteni a politikai / média kommunikáció, és a folyamatok természetét, s hogy mi miért történik most a világban. Nézzünk rá picit sarkítva, hogy ez hogy nézhet ki.

bővebben
WHO adatbázis a mellékhatásokról

WHO adatbázis a mellékhatásokról

A WHO-nak létezik egy oldala, amely a jóváhagyott gyógyszerek és oltások mellékhatásait vizsgálja. Ezen az oldalon, ha valaki beírja egy adott szer nevét, tételesen megjelenik, hogy milyen mellékhatásokat jelentettek eddig életkor, nem, stb. szerint. Érdemes böngészgetni, hogy az ember közelebb kerüljön az igazsághoz.

bővebben
A történelmet tényleg a győztesek írják?

A történelmet tényleg a győztesek írják?

A történelmet a győztesek írják vagy inkább a pénzhatalom lobbiereje, és az ő kezükben lévő média? A vagyon, a hatalom központosítása mindig is kedvelt tevékenysége volt „a győzteseknek”, ezért is adok hitelt azoknak a forrásoknak, akik most is erről beszélnek a pandémia farvizén meghozott intézkedések kapcsán. A rövid bejegyzés része egy nagyon fontos, 40 perces előadás, Ernst Wolff, német oknyomozó újságírótól.

bővebben
Miért ugyanaz mindenhol a narratíva?

Miért ugyanaz mindenhol a narratíva?

Amióta 2020. márciusában megváltozott a világunk, egyre nyilvánvalóbb, hogy a hivatalos narratíva tekintetében a politikai oldalak ugyanazt mantrázzák. Ennek lehetne olyan oka is, ami a kialakult helyzet súlyosságára utal, de amióta tudjuk, hogy olcsó és hatékony életmentő gyógymódokat eltitkolnak az emberek elől, nyilvánvalóvá vált, hogy ami történik, az egy nagyobb terv része.

bővebben
Emberség vagy embertelenség

Emberség vagy embertelenség

Bár a fősodor napi szinten publikált félelemkeltő cikkeire reagáló nevető és mérges fejű emojik alapján úgy tűnik, hogy egyre többen kezdik megkérdőjelezni a járványkezelés hivatalos narratíváját, még mindig sokan vannak, akik a kétkedőket tudománytagadó konteósoknak hiszik.

bővebben
A 4. ipari forradalom itt van

A 4. ipari forradalom itt van

Az embertelen (értsd lélektelen) jövő közelebb van, mint gondolnánk. A 4. ipari forradalomnak nevezett „fejlődés” elhozhatja azt a valóságot, melyről sci-fi filmek mesélnek. Még nem tartunk ott társadalmi szinten, hogy ezt elfogadjuk, de a technológia már kész van. Most van az a fázis, hogy ezt lépésről lépésre be szeretnék vezetni, természetesen a mi biztonságunk érdekében.

bővebben
A tudománynak csak mai állása van

A tudománynak csak mai állása van

A tudománynak csak mai állása van, végleges állása nincsen. S bár az átlagember nincsen azon a szinten, hogy a tudományos kérdésekben állást foglaljon, sokan vannak, akik az elfogadott téziseket megkérdőjelező tudósok véleménye alapján helyezkednek más véleményre. Szabadjon kérdezni, mert az igazi tudományban ez lehetséges.

bővebben
A pandémia valódi célja(?)

A pandémia valódi célja(?)

Lehetséges, hogy a pandémia csak egy eszköz arra, hogy egy digitális eszközökkel teljes mértékben irányított társadalmat hozzanak létre? Kínában már kiépült az erre szolgáló „társadalmi kreditrendszer”, lehet, hogy a világ többi részének is ezt szánják?

bővebben
A túlélés művészete

A túlélés művészete

A földi lét biológiai szempontból a túlélésről szól. A növények, állatok és emberek mind túl akarnak élni, de még az emberek által alkotott szervezetek is. Charles Darwin fogalmazta meg 150 évvel ezelőtt igen pontosan, hogy a túlélés azoknak a fajoknak kedvez, amelyek a leginkább képesek alkalmazkodni a folyamatos változáshoz. Azt mondják, hogy a Föld túlnépesedett, a bolygó erőforrásainak túlzott felhasználása már nem sokáig mehet tovább. Van-e a jelenlegi folyamatoknak köze ehhez a helyzethez?

bővebben
Van gyógyszer a kovidra?

Van gyógyszer a kovidra?

Képzeljük el, hogy A TUDOMÁNY végre elismeri a kovid betegség esetén alkalmazható, bizonyítottan működő, hatékony modern gyógyszeres kezelés(eke)t, ami nem az alternatív gyógyászat kategória. Amint az ember a betegség tüneteit észleli magán, elkezdi alkalmazni ezt a protokollt, és (rövid) idővel meggyógyul.

bővebben
Eltitkolják az igazságot?

Eltitkolják az igazságot?

Sajnálatos módon sem a hivatalos tudomány, sem a média vagy a politika nem tesz említést a kovid súlyosbodásának elkerülésére használt hatékony gyógyszeres kezelésekről, mindenhonnan az oltás elkerülhetetlensége és szükségessége szól. Ugyanaz történik, mint annak idején Dr. Béres Józseffel.

bővebben
Igazi vagy nem igazi a tudomány?

Igazi vagy nem igazi a tudomány?

Dr. Lenkei Gáborról akkor hallottam először, amikor 1,5 évtizede a “Cenzúrázott egészség” c. könyvét elolvastam. Anyukám kiújuló daganatos betegsége kapcsán személyesen is felkerestem őt 2006-ban, és sok olyan tanácsot kaptam tőle, amelyekről azt gondolom, hogy segítettek az édesanyám életét meghosszabbítani. Sokakhoz hasonlóan egy idő után bennem is megjelent az, hogy Lenkei doktor ügyes marketingesként csak egy ellenségképet kreált, amire válaszként jól el tudta adni az általa készített vitaminokat, mégis volt bennem egy pozitív érzés vele kapcsolatban, mindezek ellenére. Az emberek...

bővebben
Az értelmiség észvesztése

Az értelmiség észvesztése

Az ezredforduló után New Yorkban éltem néhány évet, így első sorból nézhettem végig 9/11 közvetlen hatását. Értelmes hétköznapi amerikaiak, akik előtte nem szívesen bántottak volna ismeretlen népeket a világ túloldalán, egyik napról a másikra helyeselték, hogy az amerikai hadsereg a feltételezett elkövetőket (valójában azok egész népét) megbüntesse. Ez lett az ún. "terror elleni" háború. Hatalmas üzleti fogás volt ez, s a politikán kívül elég volt hozzá a média, hogy egy népre rábizonyítsák, hogy terroristákat nevel, indulhatott a megtorlás. A hadiipari cégek részvényei szárnyaltak,...

bővebben
A fokozatosság elve

A fokozatosság elve

The process of gradualism, azaz a fokozatosság folyamata, elve. Így nevezte az alapvetően népszerűtlen intézkedések széleskörű bevezetésének rendszerét 10 éve Ian R. Crane, aki egy brit ún. igazságkutató. Kétségtelen, hogy az általa felvázolt disztópikus jövőkép - erre most nem térek ki - szerencsére (még) nem valósult meg, ugyanakkor ez a mondat nagyon bennem maradt azóta is. Nem lehet ajtóstól rontani a házba. “Csak 2 hét, hogy ellaposítsuk a görbét.” - szólt a kovid kitörése idején a híres figyelmezetés világszerte. Mindez már több, mint 1 éve, s most már azt is elfogadtuk, hogy a...

bővebben
Nyerő hozzáállás

Nyerő hozzáállás

Az érvényesülés és a problémamegoldás elsődleges összetevője az attitűd, magyarul hozzáállás. Ez határozza meg, hogy egy kihívással teli élethelyzetben az ember elfogadja az áldozat mentalitást (=ezt dobta az élet), vagy felveszi a kesztyűt és harcol azért, hogy a körülmények ellenére a lehető legjobbat hozza ki az aktuális szituból (=hős mentalitás). Tucatnyi üzleti könyv végig tanulmányozásának egy mondatos summázata ez: a hozzáállásod és a (helyes irányba mutató) tetteid határozzák meg a jövődet. Ennek kapcsán jut eszembe egy világhíres történet, s belőle egy “józsibácsis” gondolat: 1972....

bővebben

A józan ész védelmében

A média által evangéliumként hirdetett, vadonatúj technológiával készült Pfizer koronavírus oltás elgondolkodtatott. Az, hogy ez mennyire lesz ténylegesen hatékony (=nem csak antitestek termelődését indukálja, hanem a betegséggel szemben valós védelmet jelent) majd csak az idő mondja meg. Ami elgondolkodtatott sokkal inkább, az a modern (technokrata) emberiség viszonya a termÉSZethez. Analógiaként a digitális technológiához való viszonyunkat hoznám fel, aminek torz voltáról bár keringenek mémek, ténylegesen csak az alternatívnak nevezett kutatások foglalkoznak vele, a fősodor...

bővebben

Mit (nem) tanultunk 8 hónapnyi kovidból?

8. hónapja tart ez az ún. pandémiás állapot. A helyzet egyre rosszabbnak tűnik (vagy egyre rosszabbnak tüntetik fel), egyelőre nem látjuk a végét. Most már arról is beszélnek, hogy a korábbi életünket SOHA nem kapjuk vissza és akár lesz működő vakcina, akár nem, a maszk életünk végéig velünk maradhat. Szomorú jövőkép ez. S bár nem kétlem, hogy “piacra dobhatnak” egy olyan vírust is a világ irányítói, ami minden egyéni tényezőtől függetlenül szedni fogja áldozatait (Bill Gates egyszer mosolyogva azt nyilatkozta, hogy “ha a mostani vírust nem veszik komolyan az emberek, a következőt majd...

bővebben
Miért leszünk betegek?

Miért leszünk betegek?

Azon tűnődöm, hogy vajon létezik-e immunrendszer egyáltalán?   A kérdés ostobának tűnhet, hiszen ma már minden tudományos kutatás alátámasztja, hogy az élőlényeknek van egy védekező rendszere, amely a szervezetbe nem való "betolakodók" (vírusok és baktériumok) ellen fellép. Ahogy a tudomány állítja: folyamatos háború folyik a szervezetben, hogy az egészség fennmaradjon. De mi van, ha ez valójában egy metafora, amelyet azért találtak ki nagyon okos, tudós üzletemberek, hogy el lehessen adni a test elleni háború eszközeit is? (Mint a valódi háborúknál, ahol az összecsapás kierőszakolása nélkül...

bővebben