A 4. ipari forradalom itt van

2021. szeptember 29. szerda

Az embertelen (értsd lélektelen) jövő közelebb van, mint gondolnánk. A 4. ipari forradalomnak nevezett „fejlődés” elhozhatja azt a valóságot, melyről többek között a Robotzsaru, a Terminátor, az Equilibrium, az Én a Robot (I, Robot), vagy az Ő (Her) c. filmek mesélnek. Még nem tartunk ott társadalmi szinten, hogy ezt elfogadjuk, de a technológia már kész van. Most van az a fázis, hogy ezt lépésről lépésre be szeretnék vezetni, természetesen a mi biztonságunk érdekében.

Az alábbi 23 perces rövidfilm arról mesél, hogy ez miről is fog szólni, s hogy milyen veszélyeket rejt. A lényege 1 mondatban: egy minden aspektusában irányított digitális világrend, amelyben az összes emberről mindent tudnak: hogy aludt, hogy érzi magát, merre jön-megy, mit gondol, hogy keresi a pénzt, mire költi, kivel beszélget, mikor szerelmeskedik, stb. MINDENT. Amikor ez a kis film néhány éve készült, a legtöbben valószínűleg csak legyintettek, mondván, hogy esélytelen 7-8 milliárd emberbe ilyen szintű követő technológiát építeni, de legalábbis hosszú évtizedekbe fog telni és „hol van az még?”. S bár ebben lehet, hogy igazuk van a kétkedőknek, a mindenki zsebében ott lapuló okostelefonok egy jó ideig biztosítják ezt az interfészt (kapcsolódási felület), miközben folyamatosan szaporodnak a hordozható technológiai eszközök (wearable tech) az adatok gyűjtéséhez.

Ahhoz, hogy az emberek elfogadják azt, hogy „a biztonság érdekében” állandóan követhetők legyenek, egy olyan környezetet kell teremteni, amelyben állandó a „veszélyhelyzet”. (Biztos nektek is feltűnt, hogy szerte a világon mindenhol „csak még néhány hónapra” hosszabbítják meg ezt az időszakot.) A veszélyhelyzetben a „védettség” érdekében pedig olyan rendkívüli eszközöket kell bevezetni, ami az emberek követése és ellenőrzése mögé egy mindenki által elfogadható okot tesz: az élet védelmét. (Mindezt ugyanazok a politikusok hangsúlyozzák, akik simán támogatnak egy terror- vagy akármiellenes háborút, melyben ártatlanok milliói halnak meg.) Itt érkeztünk el a vakcinaútlevélhez, ami ennek a követő rendszernek a legfontosabb első lépése. Eleinte csak az ún. védettség lesz benne, aztán majd szépen lassan hozzá csatolnak minden egyebet, legvégén a digitális pénzzel, mely a totális rabszolgaság csúcsa lesz.

Nem csak azért kell határozott és erőszakmentes(!) NEMet mondani erre, mert megosztottságot eredményeznek ezek a fajta digitális igazolványok, hanem azért, mert a technokrata új világrend bevezetésének ez a legfőbb eszköze, amivel a gondolkodás szabadságát is fel szeretnék számolni.

P.S. A film utolsó 30 másodpercében látszik, ahogy a Világgazdasági Fórum vezetője, Klaus Schwab arról beszél egy színpadon, hogy az embert teljesen átalakítja ez a folyamat az új világban, s az első sorban ott ül csillogó szemmel a híres szívtipró hollywood-i sztár, Leonardo di Caprio, aki a globalista klímapolitika és az üvegházhatású gázok csökkentésének legfőbb (magánrepülőgéppel járkáló ? ) támogatója, s a „bolygónkat megmentő” műhúsok létrehozásának egyik arca…

Ez a bejegyzés 2021. szeptember 29-én a Facebook oldalamon jelent meg, hozzászólások az eredeti poszt alatt olvashatók.

1 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .