Élménykülönítmény

Vannak ügyek, melyek mellett nem tudok elmenni szó nélkül. Ilyen pl. a krónikus betegségekkel élő gyermekek ügye. Sok esetben önhibájukon kívül kerülnek szomorú helyzetbe ezek a gyerekek, s bár a szellemi világ ismerői szerint nincsenek véletlenek és minden esetben karmikus feladat megoldani egy ilyen élethelyzetet, mégis úgy érzem, hogy a bennünk lévő szeretni és segíteni akarás hozzájárulhat ahhoz, hogy a karmikus feladatait egy-egy élni vágyó nebuló könnyebben és gyorsabban megoldja.

Ilyen segíteni akarás például az Élménykülönítmény elnevezésű jótékonysági futóközösség, melynek legközelebb a SPAR maratonon, 2012. október 7-én lesz egy nagyszabású rendezvénye.

Létezik Budapesten egy szervezet, melynek neve Bátor Tábor, s melynek szervezői és sok-sok önkéntes több ezer résztvevővel együtt, csak Élménykülönítményes színekben, Bátor Táboros futómezben fut a Bátor Táborért. Már a neve is beszédes, igazán bátorrá válik minden érintett fiatal az ő hathatós segítségük által. Minden évben szerveznek 12-14 alkalommal 1 hetes táborokat daganatos és cukorbeteg gyerekek részére a lelki és testi gyógyulásuk elősegítése céljából. Örömteli érzés a szervezet számára, hogy több médiaszemélyiség is kiállt az ügy mellett és így egyre többen tudnak a létezésükről. Az ő kezdeményezésük az Élménykülönítmény futóverseny is.

Nézzétek meg ezt a megható video összeállítást a Bátor Tábor által szervezett táborokról:

Ami miatt ezt a rövid bekezdést írom, az a segíteni akarás szándéka. Az Élménykülönítményes futók a maratoni táv teljesítése mellett azt vállalták ugyanis, hogy saját ismeretségi és családi-baráti körükben, kedvenc kocsmájukban, zöldségesüknél, munkahelyükön, osztályközösségükben vállalják a verseny napjáig, hogy adományokat gyűjtenek a Bátor Tábor működtetésére. Így került ki ez a felhívás az én blogomra is. Arra szeretném minden kedves olvasómat bíztatni, hogy fogjuk össze egy picit és dobáljunk össze egy kis támogató összeget ennek a szerveződésnek, mert igazán megérdemlik. Egy nagyon kedves régi ismerősöm a Bátor Tábor egyik oszlopos táborszervezője, Lencsés Eszter oldalán ha a Támogass! nevű nagy piros gombra kattintasz, lehetséges a hozzájárulás. (Mint ahogyan eme oldal alján is, ha rákattintasz a piros gombra.)

Nem szoktam és a jövőben sem szándékozom túl gyakran adakozásra ösztönözni az olvasóimat, de úgy érzem, hogy ez egy olyan ügy, amiért igazán érdemes ezt megtennünk, ha úgy érezzük, hogy jól esne segíteni. A rendszer egyébként teljesen átlátható, mivel az adomány nem a futóhoz kerül, hanem a Bátor Tábor bankszámlájára, és a futó neve mellett megjelenik másnap az adomány. (Ebben az esetben Lencsés Eszter korábban belinkelt oldalának jobb oldali oszlopában.)

Ha azonnal szeretnél támogatni, kattints az alábbi gombra (a megjelenő oldalon az adataid megadásával tudsz támogatást küldeni):

Köszönöm a szervezők nevében a támogatást!