Józsi kedvenc könyvei

A könyvek a tudatosság felé vezető út (talán) legkényelmesebb eszközei (a szubjektív tapasztalatszerzés után), jóllehet attól, hogy valami nyomtatásban megjelenik, még nem biztos, hogy igaz. Az olvasottakkal szemben támasztott egészséges szkepticizmus mindig helyénvaló, leginkább azért, mert ha nem vesszük figyelembe azt, hogy az elme – és a közösségi tudat – micsoda erővel bír, akkor számos következtetést a világ alakulásáról esetleg helytelenül vonunk le. (Pl.: Vajon a természet folyamatos változása „okozza az evolúciót”, vagy a szellem elkerülhetetlen fejlődése teremt újabb és újabb fizikai valóságokat, amit evolúciónak nevezünk? :))

Egy könyv (véleményem szerint) minden esetben az író világképét tükrözi, mely saját tapasztalatokra és információgyűjtésre épül, s még ha különböző tudományos kutatások objektív eredményeiről is számolnak be egyes művek, én a legnagyobb jóindulattal is csak annyit mondok rájuk, hogy a jelenlegi világképemben ez a „helyén van”, vagy „nincs a helyén”. Főleg azért, mert az „objektívnek” nevezett valóságnak lehetnek olyan viszonyítási pontjai, melyet a szubjektum hoz létre. Tehát egy infó vagy igaz, vagy nem. 🙂 Sokszor egyébként a belső hangom súg és érezteti velem, hogy egy információ nagyon együtt rezeg a valóságommal (mert a belső és külső világban tapasztalom a vanságát egy adott üzenetnek) és ezeket tartom olyan támpontoknak, melyek alapján a saját világképemet alakítom.

Végtelen hálát érzek mindenki irányába, aki a tudását, meggyőződését könyv formájában megosztja, mert ha az ember nem írná le vagy nem adná át a tudását az utána következő generációnak, valószínűleg még ma is gyűjtögető életmódot folytatnánk.

Az itt található könyvek és írások rám nagy hatással voltak, ahogy folyamatosan újabb és újabb értékes műveket fedezek fel, igyekszem majd frissíteni a listát.

Eckhart Tolle: A Most hatalma
Eckhart Tolle: Új Föld

Hamvas Béla: Patmosz
Hamvas Béla: Scientia Sacra

Buji Ferenc: Magasles

Gustave Le Bon: A tömegek lélektana

F. Batmanghelidj: Tested vízért kiált!

William Dufty: Cukor blues

Balogh Béla: A végső valóság & A tudatalatti tízparancsolata

Peter Koenig: 30 hazugság a pénzről (EzVan Kiadó)

Eric Berne: Emberi játszmák

Szün-ce: A háború művészete

David Icke: A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió

Rudolf Steiner: A szabadság filozófiája

…a listát rövidesen bővítem…