A “békés harcos” Budapesten

Az életet élni kell. Tudatosan, az önmagunkra kívülről való rátekintés képességével, szeretetben, egységben. Bár a kényelmünkhöz hozzátartozik, hogy olyan munkát végezzünk, amely a külvilágban megvalósított vívmányokon keresztül az emberiséget a jövőbe vezeti, a halál előszobájából, vagy akárcsak egy súlyos betegség vagy baleset tehetetlenségéből szemlélve minden érző és gondolkodó ember számára az válik a legfontosabb kérdéssé, hogy önmagához és a szeretteihez őszintén viszonyult-e a földi út során.

Azt az életet élem-e, aki ÉN valójában VAGYOK? Talán ez az egyik – ha nem A – legfontosabb kérdés az életünkben.

Vannak emberek, akik személyes tragédiájukat lehetőségnek fogják fel és mint egy emelőkar segítsége által, használják a megélt fájdalmas tapasztalatokat arra, hogy a tudatossági szintjüket, s a JEL-EN-lét megtapasztalásának fontosságát kifejezésre juttassák. Ilyen ember az amerikai Dan Millman, akinek élettörténetét, s a titokzatos tanítóval, Szókratésszel való találkozását az 1984-ban írt, 2006-ban megfilmesített “A békés harcos útja” c. könyvből ismerhettük meg. Az ő személyes története és a film üzenete sokak számára vált “mankóvá”, s talán kijelenthetjük, hogy Dan életének tanulságai sok-sok, önnön maga lelkiségét kereső ember számára nagyon motiváló és útmutató gondolatokat tartalmaznak. Nekem is sokat segített az utamon, és a könyvből készült film is az egyik kedvencem, többször végignéztem már feltöltődés gyanánt.

A jó hír az, hogy 2013. szeptember 18-án (szerdai napon) Budapesten tart előadást Dan Millman, így lehetőség nyílik arra, hogy közelről is megismerjük őt egy picit jobban, s hogy személyesen is meggyőződhessünk arról “egy közös rezgésben”, hogy az ember nem csak tanítja, hanem éli is azt, amiről az elmúlt 30 évben több könyvet írt már. Ha szeretnél egy kis inspirációt, nézd meg a “Békés harcos útja” c. filmet, mert jó, aztán jelentkezz gyorsan, mielőtt elfogynak a kedvezményes jegyek.

Klikk ide: A békés harcos útja (teljes film)

A rendezvény Facebook oldalát itt lehet lájkolni: A békés harcos Budapesten, a rendezvényre jelentkezni pedig az alábbi képre való kattintással lehetséges. Ha tudsz, gyere el, én biztosan ott leszek! 🙂

KATT A KÉPRE!

abekesharcos