Rövidebb bejegyzések a Facebookon (2020-)

Az alábbi írásokat a Józsi bácsi Facebook oldalán jelentettem meg 2020. márciusától kezdve. Mivel a legnagyobb közösségi felületen semmi nem az enyém, s én is csak egy “termék” vagyok a big data számára, ezért úgy döntöttem, hogy az ott megjelentetett írásokat ide is elmentem a saját blogomra. S bár az egyes Facebook bejegyzések alatt kialakuló értékes beszélgetések, eszmecserék és viták nem hozhatók át ide, maguk az írások mégis részét képezik ennek a blognak, a világ dolgairól való elmélkedésemnek, így nagy szeretettel teszem őket közzé itt is.

Feltöltés alatt…

A tudománynak csak mai állása van

A tudománynak csak mai állása van

A tudománynak csak mai állása van, végleges állása nincsen. S bár az átlagember nincsen azon a szinten, hogy a tudományos kérdésekben állást foglaljon, sokan vannak, akik az elfogadott téziseket megkérdőjelező tudósok véleménye alapján helyezkednek más véleményre. Szabadjon kérdezni, mert az igazi tudományban ez lehetséges.

A pandémia valódi célja(?)

A pandémia valódi célja(?)

Lehetséges, hogy a pandémia csak egy eszköz arra, hogy egy digitális eszközökkel teljes mértékben irányított társadalmat hozzanak létre? Kínában már kiépült az erre szolgáló “társadalmi kreditrendszer”, lehet, hogy a világ többi részének is ezt szánják?

Van gyógyszer a kovidra?

Van gyógyszer a kovidra?

Képzeljük el, hogy A TUDOMÁNY végre elismeri a kovid betegség esetén alkalmazható, bizonyítottan működő, hatékony modern gyógyszeres kezelés(eke)t, ami nem az alternatív gyógyászat kategória. Amint az ember a betegség tüneteit észleli magán, elkezdi alkalmazni ezt a protokollt, és (rövid) idővel meggyógyul.

Eltitkolják az igazságot?

Eltitkolják az igazságot?

Sajnálatos módon sem a hivatalos tudomány, sem a média vagy a politika nem tesz említést a kovid súlyosbodásának elkerülésére használt hatékony gyógyszeres kezelésekről, mindenhonnan az oltás elkerülhetetlensége és szükségessége szól. Ugyanaz történik, mint annak idején Dr. Béres Józseffel.

Igazi vagy nem igazi a tudomány?

Igazi vagy nem igazi a tudomány?

Dr. Lenkei Gáborról akkor hallottam először, amikor 1,5 évtizede a “Cenzúrázott egészség” c. könyvét elolvastam. Anyukám kiújuló daganatos betegsége kapcsán személyesen is felkerestem őt 2006-ban, és sok olyan tanácsot kaptam tőle, amelyekről azt gondolom, hogy...

Az értelmiség észvesztése

Az értelmiség észvesztése

Az ezredforduló után New Yorkban éltem néhány évet, így első sorból nézhettem végig 9/11 közvetlen hatását. Értelmes hétköznapi amerikaiak, akik előtte nem szívesen bántottak volna ismeretlen népeket a világ túloldalán, egyik napról a másikra helyeselték, hogy az...

Share This