Rövidebb bejegyzések a Facebookon (2020-)

Az alábbi írásokat a Józsi bácsi Facebook oldalán jelentettem meg 2020. márciusától kezdve. Mivel a legnagyobb közösségi felületen semmi nem az enyém, s én is csak egy „termék” vagyok a big data számára, ezért úgy döntöttem, hogy az ott megjelentetett írásokat ide is elmentem a saját blogomra. S bár az egyes Facebook bejegyzések alatt kialakuló értékes beszélgetések, eszmecserék és viták nem hozhatók át ide, maguk az írások mégis részét képezik ennek a blognak, a világ dolgairól való elmélkedésemnek, így nagy szeretettel teszem őket közzé itt is.

Feltöltés alatt…

Biztonság és hatékonyság?

Biztonság és hatékonyság?

A minap belefutottam egy közel 2 évvel ezelőtt készült (ún. podcast) beszélgetésbe egy amerikai - jelenleg doktorandusz képzését végző -, eredeti végzettségét tekintve természetgyógyász és fitness szakember, Ari Whitten és egy (ún. oszteopátiás) orvos Dr. Sherry...

Az elit nézőpontja vajon milyen lehet?

Az elit nézőpontja vajon milyen lehet?

Eszembe jutott, hogy átülök az elit székébe és megvizsgálom a világ helyzetét onnan. Az ő nézőpontjukba való belehelyezkedés nélkül nem tudom megérteni a politikai / média kommunikáció, és a folyamatok természetét, s hogy mi miért történik most a világban. Nézzünk rá picit sarkítva, hogy ez hogy nézhet ki.

WHO adatbázis a mellékhatásokról

WHO adatbázis a mellékhatásokról

A WHO-nak létezik egy oldala, amely a jóváhagyott gyógyszerek és oltások mellékhatásait vizsgálja. Ezen az oldalon, ha valaki beírja egy adott szer nevét, tételesen megjelenik, hogy milyen mellékhatásokat jelentettek eddig életkor, nem, stb. szerint. Érdemes böngészgetni, hogy az ember közelebb kerüljön az igazsághoz.

A történelmet tényleg a győztesek írják?

A történelmet tényleg a győztesek írják?

A történelmet a győztesek írják vagy inkább a pénzhatalom lobbiereje, és az ő kezükben lévő média? A vagyon, a hatalom központosítása mindig is kedvelt tevékenysége volt „a győzteseknek”, ezért is adok hitelt azoknak a forrásoknak, akik most is erről beszélnek a pandémia farvizén meghozott intézkedések kapcsán. A rövid bejegyzés része egy nagyon fontos, 40 perces előadás, Ernst Wolff, német oknyomozó újságírótól.

Miért ugyanaz mindenhol a narratíva?

Miért ugyanaz mindenhol a narratíva?

Amióta 2020. márciusában megváltozott a világunk, egyre nyilvánvalóbb, hogy a hivatalos narratíva tekintetében a politikai oldalak ugyanazt mantrázzák. Ennek lehetne olyan oka is, ami a kialakult helyzet súlyosságára utal, de amióta tudjuk, hogy olcsó és hatékony életmentő gyógymódokat eltitkolnak az emberek elől, nyilvánvalóvá vált, hogy ami történik, az egy nagyobb terv része.

Emberség vagy embertelenség

Emberség vagy embertelenség

Bár a fősodor napi szinten publikált félelemkeltő cikkeire reagáló nevető és mérges fejű emojik alapján úgy tűnik, hogy egyre többen kezdik megkérdőjelezni a járványkezelés hivatalos narratíváját, még mindig sokan vannak, akik a kétkedőket tudománytagadó konteósoknak hiszik.

A 4. ipari forradalom itt van

A 4. ipari forradalom itt van

Az embertelen (értsd lélektelen) jövő közelebb van, mint gondolnánk. A 4. ipari forradalomnak nevezett „fejlődés” elhozhatja azt a valóságot, melyről sci-fi filmek mesélnek. Még nem tartunk ott társadalmi szinten, hogy ezt elfogadjuk, de a technológia már kész van. Most van az a fázis, hogy ezt lépésről lépésre be szeretnék vezetni, természetesen a mi biztonságunk érdekében.

A tudománynak csak mai állása van

A tudománynak csak mai állása van

A tudománynak csak mai állása van, végleges állása nincsen. S bár az átlagember nincsen azon a szinten, hogy a tudományos kérdésekben állást foglaljon, sokan vannak, akik az elfogadott téziseket megkérdőjelező tudósok véleménye alapján helyezkednek más véleményre. Szabadjon kérdezni, mert az igazi tudományban ez lehetséges.

A pandémia valódi célja(?)

A pandémia valódi célja(?)

Lehetséges, hogy a pandémia csak egy eszköz arra, hogy egy digitális eszközökkel teljes mértékben irányított társadalmat hozzanak létre? Kínában már kiépült az erre szolgáló „társadalmi kreditrendszer”, lehet, hogy a világ többi részének is ezt szánják?

Van gyógyszer a kovidra?

Van gyógyszer a kovidra?

Képzeljük el, hogy A TUDOMÁNY végre elismeri a kovid betegség esetén alkalmazható, bizonyítottan működő, hatékony modern gyógyszeres kezelés(eke)t, ami nem az alternatív gyógyászat kategória. Amint az ember a betegség tüneteit észleli magán, elkezdi alkalmazni ezt a protokollt, és (rövid) idővel meggyógyul.

Eltitkolják az igazságot?

Eltitkolják az igazságot?

Sajnálatos módon sem a hivatalos tudomány, sem a média vagy a politika nem tesz említést a kovid súlyosbodásának elkerülésére használt hatékony gyógyszeres kezelésekről, mindenhonnan az oltás elkerülhetetlensége és szükségessége szól. Ugyanaz történik, mint annak idején Dr. Béres Józseffel.

Igazi vagy nem igazi a tudomány?

Igazi vagy nem igazi a tudomány?

Dr. Lenkei Gáborról akkor hallottam először, amikor 1,5 évtizede a “Cenzúrázott egészség” c. könyvét elolvastam. Anyukám kiújuló daganatos betegsége kapcsán személyesen is felkerestem őt 2006-ban, és sok olyan tanácsot kaptam tőle, amelyekről azt gondolom, hogy...

Az értelmiség észvesztése

Az értelmiség észvesztése

Az ezredforduló után New Yorkban éltem néhány évet, így első sorból nézhettem végig 9/11 közvetlen hatását. Értelmes hétköznapi amerikaiak, akik előtte nem szívesen bántottak volna ismeretlen népeket a világ túloldalán, egyik napról a másikra helyeselték, hogy az...

A fokozatosság elve

A fokozatosság elve

The process of gradualism, azaz a fokozatosság folyamata, elve. Így nevezte az alapvetően népszerűtlen intézkedések széleskörű bevezetésének rendszerét 10 éve Ian R. Crane, aki egy brit ún. igazságkutató. Kétségtelen, hogy az általa felvázolt disztópikus jövőkép -...

Nyerő hozzáállás

Nyerő hozzáállás

Az érvényesülés és a problémamegoldás elsődleges összetevője az attitűd, magyarul hozzáállás. Ez határozza meg, hogy egy kihívással teli élethelyzetben az ember elfogadja az áldozat mentalitást (=ezt dobta az élet), vagy felveszi a kesztyűt és harcol azért, hogy a...