A történelmet tényleg a győztesek írják?

2021. október 5. kedd

„A történelmet a győztesek írják.” Gyerekkorom óta ismerem ezt a mondást, de sokáig nem éreztem ennek közvetlen hatását az életemre. Talán azért, mert a győztes szó alapvetően egy valamilyen harc / mérkőzés végére utal és mivel a nyugati világ átlagembere ilyet nem érez a 2. világháború vége óta, ezért a kijelentés ereje sem nagy. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy „A történelmet a pénzhatalom lobbiereje, és az ő kezükben lévő média írja”? Így már szerintem sokkal többen értjük egy ilyen szólásmondásnak a súlyát.

Eszembe jut a waterlooi csata története (1815. június 18-án), amikor az angol hadsereg Napoleon ellen harcolt. Úgy tartja a fáma – akarom mondani az „összeesküvés elmélet” -, hogy mivel ebben az időben még „eléggé kezdeti állapotában volt a Facebook messenger”, ezért a hírek továbbítását futárok intézték. Voltak azonban privát hírvivők is, akik magánemberek, üzletemberek megbízásából hozták-vitték a híreket. Nathaniel Rothschildnak is – a dinasztia alapító német Mayer Amschel Rothschild Londonba költöző fiának, aki eddigre már híres angol bankár lett – volt egy ilyen futárja, aki a hivatalos hírek megérkezése előtt beszámolt arról a megbízójának, hogy mi történt Waterloo-ban. A győzelem hallatán – kihasználva az informáltságból fakadó helyzeti előnyét – Nathan Rothschild elkezdte eladni a részvényeit a tőzsdén, s mivel mindenki azt gondolta, hogy ez nem véletlen, ők is eladásba fogtak. Amikor már a tőkepiac teljesen beszakadt, Rothschild ügynökei fillérekért felvásároltak mindent, s mire megérkeztek a hivatalos hírek 3 nappal később és újra egekbe szöktek a részvényárak a győzelem hatására, a vagyon már többnyire egy kézben összpontosult. Talán ennek következménye az is, hogy ma már tiltott az ún. bennfentes kereskedés – amikor egy cég tulajdonosai, munkatársai nem adhatják-vehetik a részvényeket a részvényárakat jelentősen megmozgató bejelentések idején – és ezért sem csinálja ezt senki (csak óvatosan, nagyon csendben). ?

A vagyon, a hatalom központosítása mindig is kedvelt tevékenysége volt „a győzteseknek”, ezért is adok hitelt azoknak a forrásoknak, akik most is erről beszélnek a pandémia farvizén meghozott intézkedések kapcsán.

Az én célom ezekkel a bejegyzésekkel kizárólag az, hogy minél többen legyünk, akik látják az események tervezett voltát és legyünk elegen, akik szeretettel és erőszakmentes módon, de bátran nemet mondanak olyan intézkedésekre, amelyek az alapvető emberi jogainkkal szemben állnak. Az ember nem csak szemlélője, hanem társteremtője is a valóságnak, ezt ne feledjük.

Nézzétek meg az alábbi videót, ami újabb fontos puzzle darabkákat tartalmaz az események mibenlétéről:

Ez a bejegyzés 2021. október 5-én a Facebook oldalamon jelent meg, hozzászólások az eredeti poszt alatt olvashatók.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .