Miért ugyanaz mindenhol a narratíva?

2021. október 4. hétfő

Életünk egy villanás. Azok a problémák, amelyeken napi szinten őröljük magunkat, a halandóság és múlandóság felismerésének pillanatában hirtelen szertefoszlanak. Ennek ellenére mégsem élhetünk céltalan apátiában, s ha másért nem, a gyermekeink miatt foglalkoznunk kell azzal, hogy egy értelmes világot hagyjunk hátra. Az apolitikus hozzáállás zsákutca, értenünk kell, hogy mi és miért történik a világban, s ennek szellemében kell az életünket szervezni.

Amióta 2020. márciusában megváltozott a világunk, egyre nyilvánvalóbb, hogy a hivatalos narratíva tekintetében a politikai oldalak ugyanazt mantrázzák. Ennek lehetne olyan oka is, ami a kialakult helyzet súlyosságára utal, de amióta tudjuk, hogy olcsó és hatékony életmentő gyógymódokat eltitkolnak az emberek elől, nyilvánvalóvá vált, hogy ami történik, az egy nagyobb terv része. (Erről elmélkedtem már korábban is többször.)

Magyarországon jelenleg egyetlen olyan politikai párt van, aki narratívájában kritikusan tekint a járványkezelésre, ez pedig a Mi Hazánk Mozgalom. Nem vagyok támogatója ennek a pártnak (és a többinek sem), az mindenesetre tetszik, hogy ők kiállnak a megkülönböztetés és a védettséginek nevezett igazolványok ellen (ami sokak szerint az egész járvány célja, hogy valamikor a közeljövőben egy nemzetközi, minden tevékenységünket rögzítő, benne az egyedüli fizetőeszközként elfogadott digitális pénzt tartalmazó személyi igazolvánnyá nője ki magát.)

Tegnap egy kedves barátom átküldött egy videót, mely szerintem remekül összefoglalja azt, hogy a világszintű tudományos viták ellenére miért olyan hasonló és megdönthetetlennek tűnő ez a hivatalos járványkezelés. (Akkor is érdemes végignézni, ha számodra alapvetően antipatikus Toroczkai László, az ő személye az elmondott információ tekintetében teljességgel irreleváns).

Ez a bejegyzés 2021. október 4-én a Facebook oldalamon jelent meg, hozzászólások az eredeti poszt alatt olvashatók.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .