Eltitkolják az igazságot?

2021. május 26. szerda

Van egy közeli barátom, aki Németországban él 22 éve. A minap beszéltem telefonon vele és szomorúan mesélte, hogy Magyarországhoz hasonlóan Németországban sem beszél a fősodor – sem a tudomány, sem a média vagy a politika – a kovid ellen működő hatékony gyógyszeres kezelésekről, mindenhonnan az oltás elkerülhetetlensége és szükségessége szól. Miközben egyébként sok gyakorló szakember vitatja, hogy szükséges-e mindenkit beoltani, vagy csak a ténylegesen veszélyeztetetteket, az egészségügyi rendszer nagyon komoly bónusz rendszert vezetett be az ottani háziorvosok számára, akik az oltások mellett teszik le a voksukat. Elmondása szerint 2015. óta a háziorvosok fejkvótáját folyamatosan csökkentették – mintha csak ki akarták volna “véreztetni” őket -, most pedig oltásonként 125 EUR-t fizetnek minden német háziorvosnak. 1-1 praxisban akár 1000 ember is lehet, a szükségesnek tartott 2x-es oltással el tudjuk képzelni, hogy ez anyagilag mit jelent. (Segítek: 500 ember esetén 125 ezer EUR, 1000 esetén 250 ezer EUR bevétel). Nagyon nehéz ilyen nyomásnak ellenállni, s érthetőnek tűnik, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben erre nem nagyon mondanak nemet. Mindazonáltal végtelenül szomorúnak tartom, hogy a járványkezelés ennyire egyoldalú és szűklátókörű lett az elmúlt 1 évben begyűjtött empirikus tapasztalatok ellenére. (hidroxiklorokin+cink, ivermectine, stb.) Nagyon fontos, hogy nem a kovid oltások ellen, hanem a bizonyítottan működő gyógyszeres kezelések figyelmen kívül hagyása miatt érzek szomorúságot. (Érdemes ezeknek utánanézni, mielőtt jönnek a kommentek, hogy “Józsi bácsi te hülye vagy, ha ez így lenne, akkor biztosan alkalmaznák is.” Sajnos nem ez a helyzet.)

A mostani egyoldalú – és propagandisztikus – járványkezelés eszembe juttatja Béres József cseppjének történetét, akinek életéről és felfedezéséről pont tegnap este néztem végig egy játékfilmet, melyet az egyik kedves olvasóm linkelt be az egyik korábbi bejegyzésem hozzászólásai közé. Döbbenetes volt akkor is, és most 50 évvel később is, hogy a hivatalos protokolloktól eltérően vélekedőket koncepciós módon lehetetlenítették el. Ma ez némileg egyszerűbb, elég olyan címkézést elővenni, mint “konteós”, “vírustagadó”, “oltásellenes”, „áltudományos” és már kész is. Mivel nem vagyok szakember, ezért nem merném biztosan állítani, hogy a kétkedőknek van igaza, de az, hogy ebben a világ egészét érintő kérdésben nem léteznek nyilvános viták, minimum elgondolkodtató. Nehéz elhinni kis emberként, hogy tudományosan felülről nem feltétlenül az igazság szivárog lefelé, de nem lenne precedens nélküli, ha így lenne. (Gondoljunk csak a Vioxx nevű antidepresszáns esetére, amit 5 évnyi forgalmazás után vontak ki a piacról, pedig már 1 év után is látták, hogy rengeteg ember halálát okozza.)

Béres József esetében végül az igazság győzött, s ma már széles körben elérhetők a Béres cseppek. Ugyanakkor azt is olvastam, hogy az eredeti receptúrát megváltoztatták (linkelek egy forrást erre is), mert túl jól működött. Ma már ritkán hallani arról, hogy a Béres csepp csodát tett, pedig a film is arról számol be, hogy annak idején ez még így volt.

Sokat gondolkodom azon, hogy mit tehet a hétköznapi ember azért, hogy eligazodjon a sok egymásnak ellentmondó információ közepette. Nehéz erre adekvát választ adni, mégis úgy érzem, hogy az egyedüli helyes megközelítés az egészséges szkepticizmus. Sajnos kétkedni kell mindenben, ami hivatalos, s követni kell azok példáját, akik hosszú életet éltek egészségben, nyugalomban, s leginkább kellemetlen mellékhatásokkal járó gyógyszerek nélkül. (Ezért írtam Dr. Linus Paulingról is, aki napi 18 gramm C vitaminnal 93 éves koráig élt.) A gazdasági érdekek miatt nehéz ma már elfogulatlan véleményt találni – a prevenció oldalán is van egy rakás hazugság -, de érdemes folyamatosan kutatni őket, mert az életünk múlhat rajta.

Szeretettel ajánlom figyelmetekbe a Béres Józsefről szóló játékfilmet, melynek címe: A feltaláló

Itt pedig az eredeti és a jelenlegi Béres csepp vélt különbségéről szóló elmélkedést lehet elolvasni: Átverés ellen (FB oldalról)

Ez a bejegyzés a Facebook oldalamon jelent meg eredetileg 2021. május 26-án. Hozzászólások az eredeti poszt alatt olvashatók:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .