Szeretettel köszöntelek!

KöszöntőVannak helyzetek, amikor kevés az, hogy elméletben tudom mit lenne jó csinálni a helyzetem – i.e. munkámhoz, szeretteimhez, önmagamhoz való viszony – “javítása” végett. Ilyenkor érdemes vennem a fáradságot, megfontolandó kilépnem a kény-elem zónából, és eredményes lehet belelépnem a tapasztalatszerzés cipőjébe, hogy átélhessem a bennem lévő teljességet. Minden és mindenki én vagyok: a külvilág a belső világom kivetülése. Egy ilyen döntés nem ritkán jár némi szenvedéssel, ugyanakkor nincs felszabadítóbb érzés, mint felvállalni önnön korlátaimat és beismerni, hogy ember vagyok és jogom van hibázni. Ha az ember nem hibázna, esélye nem lenne tanulni, növekedni. A fejlődés ára – az igazsággal való szembenézés – a tévedésből fakadó fájdalom, majd az abból származó felismerésben ott rejlő megértés.

Elhatároztam, hogy a “Józsi bácsi” gondolatai a világról… c. blogomon kívül – melyet továbbra is nagy szeretettel és teljes szívvel írok önmagam és az olvasóim számára – létrehozok egy olyan weboldalt is, amelyen keresztül kézzel fogható segítséget tudok nyújtani az útkeresőknek. Az “útjelző táblák felmutogatásában” többnyire olyan kurzusokat, egyéni vagy csoportos foglalkozásokat ajánlok “Józsi bácsi” cselekedetei a világban… között, amelyről személyes tapasztalatom is van, s amelyekről az a véleményem, hogy minden kérdéseket feltevő embernek hathatós segítséget nyújthatnak.

A személyes segítségnyújtás / útmutatás minden esetben a tudást és tapasztalatot birtokló személyek idejéből, szeretetéből és életenergiájából vesz el, ezért ezekért olyan energiát szükséges visszajuttatni a segítséget kiáramoltatóknak, amelyet egyelőre még pénznek hívunk. Önmagam felfedezésének közel 10 éve során rengeteg előadáson, kurzuson, egyéni és csoportos foglalkozáson vettem részt nem kevés pénzenergiát befektetve önmagamba, és tudom, hogy milyen élménnyel és felismeréssel képes egy célirányos (ön)képzés az életemet a helyes útra terelni. Egy értékes tanfolyam soha nem kiadás, hanem a személyes megélésbe történő befektetés, amely hosszú távon sokkal többet hoz, mint amennyit pénzenergiában kell érte kompenzációként átengedni.

“Aki sajnálja a pénzt a tanulásra, az nincs tisztában a tudatlanság árával”.
Tonk Emil

A személyes tapasztalatszerző utak között az egyes kurzusokon túl önmagamat, valamint a közeljövőben általam szervezett és sok esetben (részben) megtartott tanfolyamokat is nagy szeretettel ajánlom az olvasóim figyelmébe. Így aki a blogbejegyzésekben gyakrabban boncolgatott témák némelyikében el szeretne mélyedni egy picit jobban – amelyben úgy érzem, hogy valóban segíteni tudok a nagyobb kép megértésében -, annak biztosítok erre lehetőséget. A csoportos foglalkozásokon túl továbbá egyéni coaching formájában is szívesen beszélgetek bárkivel, aki úgy érzi, hogy képes lennék utat mutatni neki.

Ahogy tudatosabbá válunk és egyre több együttműködő közösség jön létre alternatív elszámoló rendszerekkel, úgy az ilyen támogató kurzusok és egyéni beszélgetések is elérhetőek lehetnek idővel helyi / közösségi pénzhelyettesítők által. Hogy ez a közösségi elszámolás teljes egészében mikor fog megvalósulni, az még a jövő kérdése, de úgy gondolom, hogy az igazán tudatos szemfelnyitogatók számára ez ugyanolyan fontos lesz, mint a tevékenységük lényegi része.

Szívből kívánom minden útkeresőnek, hogy az itt talált információk és személyes tapasztalások közelebb vigyék a saját útjának megtalálásához.

Szeretettel:
Ivi, alias “Józsi bácsi”

UI: ha van egy olyan kurzusod, vagy előadásod, amely úgy gondolod, hogy a blogom témáihoz kapcsolódik és szeretnéd az olvasóim figyelmébe ajánlani, írj nekem a kapcsolatfelvételi oldalon és megbeszéljük a részleteket!