Morfondírozó esték

Az élet egy folyamatos feladat-megoldás, krízis-katarzis, vagy egyszerűbben feszültség-megnyugvás kombó. Ha éljük az életet, szükségszerűen belefutunk egy-egy megoldandó feladatba, amihez mindig jól jön némi edzettség és tapasztalat. Minél többet edzzük a test-lélek-szellem (vagy akár test-elme-lélek) hármasát, annál könnyebben vesszük az akadályokat és haladunk előre a személyes utunkon. A lényeg, hogy a folyamatos változásban edződő testi-agyi “izmaink” ne satnyuljanak el. Jean-Baptiste Lamarck és Charles Darwin óta tudjuk, hogy a túlélés a környezethez legjobban alkalmazkodó, együttműködésre képes fajok kiváltsága.

A személyes összejöveteleket azért közös morfondírozásnak neveztem el, mert ez fejezi ki legjobban a közösségépítés célját. Bár ezt a német eredetűnek vélt (i.e. morfondieren) szót elsősorban a töprengés, tanakodás szinonímájaként használjuk a magyar nyelvben, számomra az angol biológus, Rupert Sheldrake által elnevezett morfogenetikus mezőre utal. A morfogenetikus mezők lényege, hogy egy adott gondolatsor (és abból fakadó cselekvések) megfelelő számú ismétlése esetén növekszik az újbóli megtörténés valószínűsége. Magyarul: minél többet rezgünk egy adott értékrend-tartományban, annál nagyobb valószínűséggel jelenik meg ugyanez a rezgés ismételten. Márpedig a tudatos emberek által kívánt pozitív változáshoz az kell, hogy az éberségben élő, 100%-osan felelősséget vállaló emberek egyre többet “rezegjék bele az Univerzumba”, hogy ezt örömmel is meg lehet tenni. 🙂

A beszélgetések és morfondírozások havi / kéthavi rendszerességgel történnek. Minden alkalommal egy adott témát járunk körbe az egyszerűbb feladatoktól a bonyolultabbakig. (pl. ideális munkahely, működő családtervezés, organikus szervezet egy vállalkozásban, stb.)

A morfondírozó esték hírlevelére az alábbi űrlapon lehet feliratkozni, a következő előadásra pedig itt tudsz jelentkezni. (Ha már korábban jelentkeztél az www.ivi.hu – Józsi bácsi gondolatai a világról… – oldalán a “Közös kocsmázásra” vagy a “Vidám összejövetelekre”, akkor nem szükséges még egyszer feliratkoznod, mert ez a lista ugyanaz!)

Az élet csodaszép. 🙂

Friss infó – 2016. január: A morfondírozó esteket bizonytalan ideig szüneteltetem!

[gravityform id=”9″ name=”Morfondírozó esték (Hírlevél)”]