A dolgoknak nincs “minősége”

2014. július 25. péntek

Szoktam mondani, hogy a dolgoknak nincsen “minősége”, csak annak az embernek, aki használja a “dolgokat”. A kés például se nem jó, se nem rossz, hanem egyszerűen VAN. Pozitív vagy negatív minőségét pedig a nézőpontunk határozza meg, s hogy miként tekintünk rá.

Hasznos konyhai eszköz vagy halálos fegyver?

A marketing is egy szerfelett hasznos és egyben halálos eszköz (is lehet). Éberségben és felelősségteljes kezekben figyelemfelhívó és értékes piacteremtő ereje van, kizárólag profitcéllal dolgozó szakemberek kezében emberek tömegeinek a halálához vezethet. Lásd terror elleni háború marketing propagandája, amelynek több millió “járulékos kár” (collateral damage) kategóriába sorolt civil áldozata van csak azért, mert az emberek (leginkább a megélni akaró katonák) “megették” a háború szükségességét. A “demokráciáért” ugyanis semmi sem drága.

Szerencsére vannak olyanok, akik nem lelki szegények (=van lelkiismeretük és hallgatnak a belső hangjukra), ők kinyitják a szájukat és megosztják az emberek manipulálásának módjait. A kérdés persze felmerül: a beismerő vallomás után vajon képesek végérvényesen jó útra térni akkor is, ha ez anyagilag a lejtőre teheti őket?

 

Milyen jó lenne, ha a tudást mindannyian úgy használnánk fel a világban, hogy tisztában lennénk a döntéseink metafizikai természetével is!

A Józsi bácsi Szabadegyetem abból a célból indul útjára, hogy közösen, egymásnak tükröt tartva rávilágítsunk a bennünk lévő teremtő (forrás) erőre, s arra, hogy megfelelő hozzáállással miként lehetséges a “dolgokat” a megfelelő minőséggel felruházni.

További információk: Morfondírozó esték, Jelentkezés az soron következő találkozóra

1 hozzászólás

 1. Maria Tunde Csibi

  Mindenkit Udvozlok ezen a csodalatos Web oldalon
  Maria Tunde Csibi nevet kaptam a mostani foldi eletemben….
  Latnok es idoutazo,ha lehet igy megfogalmazni,tobb eletemre vissza emlekszem.
  A Moni Care Agency6658 tulajdonosa vagyok,az **Emberi lelkeket vedo egyesulet**
  25 evel ezelot erkeztem San Franciscoba az Egyesult Alamokba.
  Konyvem jelent meg 2013-ban angolul.
  Lasd a vilagot az EN szememen keresztul…/ ahogyan En latom /
  Ha erdekel hogy en hogyan latok akkor elmeselem majd a kovetkezo
  levelemben.
  Sok szeretettet kivanok nektek ebben az Eletetekben ha nem talalkozunk az elkovetkezo 100 evig.

  Maria Tunde Csibi

  Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .