Leállt a világ, most mi lesz?

2020. március 19. csütörtök

A kínai orvostudomány azt állítja, hogy a betegségek tünetei legtöbbször a szervezet “vész”jelzései arra vonatkozólag, hogy nem vagyunk szellemi-lelki-testi egyensúlyban. Az önmagunkról és a világról alkotott képünk, az ezzel kapcsolatos érzelmeink és mindennapos tetteink nem kongruensek (nincsenek összhangban).

Egyre többen tudjuk, hogy “megfelelő életmód” alatt a szakemberek a tudatos (vagyis nem a világra ösztönösen reagáló REAKTÍV, hanem a teremtő AKTÍV) gondolkodást, az érzelmeinkkel való szembesülést (amit érzel, az VAN), és a testünk megfelelő táplálását, karbantartását (rendszeres mozgás) értik. S bár ez már évtizedek óta köztudott(?), erre az egyensúlyra a társadalom nagyon kis százaléka figyel oda. Bámuljuk a képernyőt, esszük a cukros szarokat és a tartósítószerekkel teli mű-ételeket, rákkeltő (glifozát) növényvédőszerekkel kezelt növényeket, agyontápozott állatokat, és lehetőleg sokat ülünk, mert az kényelmes.

Üzleti szempontból az élelmiszeripar és a gyógyszeripar számára ez az élet-modell hibátlan, mert garantáltan hozza az ügyfeleket és a bevételt. Csak ki kell nyúlni a tévé reklámokon keresztül és jönnek a vevők. Nagyon okos, szofisztikált gondolkodók, ügyes marketingesek elhitették a társadalom túlnyomó részével, hogy az ember által létrehozott (kitalált és laboratóriumokban kreált) ételek ugyanolyan egészségesek lehetnek, mint a természetes ÉLELMI SZEREINK. Elhitették, hogy a gyógyszerek meg tudnak gyógyítani, miközben az egyensúly kibillenéséről szó sem esik, s már az orvosi egyetemeken sem foglalkoznak (közel 100 éve) azzal, hogy a táplálkozás (és úgy en bloc az életmód) hogyan befolyásolja az egészségünket. Tüzet oltunk, mert az jobb biznisz. Gigalóvé.

Eddig még semmi újat nem mondtam szerintem, bár tisztában vagyok azzal, hogy már ez is összeesküvés-elmélet kategória.

S akkor jön ez a koronavírus változat (mert ugye sok ilyen koronavírus van már a világon az idők kezdete óta), ami jobban terjed, mint a legtöbb vírus és a társadalom egy szűk százalékára, jellemzően azokra, akik az első 2 bekezdésben leírtakat egész életükben nem akarták meghallani, életveszélyes is lehet. (Az egészséges idős emberek szinte mind meggyógyulnak a hírek szerint, vagyis nem az életkor a lényeg). És leginkább az ő érdekükben leállítjuk a világ működését. (Szerintem nem ez az oka, ez valami figyelemelterelés…)

Az internet és az információs kor előtt a tudatlan embert “kiszelektálta” a természet. Aki nem volt tisztában a dolgok működésével (ez értelemszerűen a tudomány megjelenése előtt így volt sok-sok embernél), nem volt hajlandó észrevenni a nyilvánvaló jeleket (=tünetek), hogy valami rosszul csinál, azokat egy ilyen kórság elvitte. A higiénia növekedésével (rájöttünk, hogy nem oké, ha fekália folyik az utcán, és a patológiáról már nem megyünk be szülést levezetni), amelyek legalább annyira járultak hozzá a betegségek eltűnéséhez, mint amennyire az oltások ezt megtámogatták, egyre inkább eltűntek a járványok és beleültünk egy kényelmes (egyre kényelmesebb) cukros-mázos világba. Ebben a jelen valóságunkban nem az igazság a lényeg (hogy az állandó félelemkeltés miatt az idegrendszer túlélő üzemmódban van, amelyek krónikus betegségekhez vezetnek, hogy pl. a mű ételek krónikus betegségeket okoznak, a kevés alvás felborítja a hormonrendszer működését, vagyis előbb-utóbb krónikus betegséget eredményeznek, stb.), hanem az, hogy kinek van elég pénze elhitetni a társadalom tagjaival azt, ami számára üzleti szempontból előnyös. A politika, a gazdasági élet többnyire ilyen alapokon működik, s ezt mi MINDANNYIAN TÁMOGATJUK, mert nem is gondolunk bele a saját tetteink következményébe. Én igyekszem ezt nem támogatni, de bizonyos szinten, a komfort zónámon belül még teszem.

Leállítjuk a világot tehát, hogy ne terheljük túl az egészségügyi rendszert (azt mondják, hogy ez az oka), amely mellesleg azért annyira túlterhelt már alapból, mert az emberek többségének fogalma sincs (mert ezt NYILVÁN SEHOL NEM TANÍTJÁK) arról, hogy mi kell egy egészséges ember működéséhez. Hogyan kell gondolkodni, önmagunk működését megfigyelni, táplálkozni, mozogni, stb. S most, ennek következtében a gazdasági élet megáll, lesz egy csomó járulékos kár (collateral damage), amely szerintem legalább annyi halottat fog eredményezni már középtávon is, mint ez a járvány, de arról már nem lesz szó a hírekben. És megyünk tovább, a pénzügyi intelligenciával rendelkező elit közben olcsón felvásárolja a káosz közepén a vagyont. BUY IN GLOOM, SELL IN BOOM. (Biztos, hogy ez lesz.)

Sajnos még a szaktekintélyek sem holisztikus szemléletűek, mindenki a rendszer erősségében és az oltóanyag / gyógymód felfedezésében reménykedik, s nem arra biztatnak, hogy vállaljuk a felelősséget a saját gondolatainkért, cselekedeteinkért, ahogy az életünket éljük nap mint nap. Ha változtatnánk, az gazdasági csőd lehetne néhány nagyon prosperáló üzletágnak. Azok, akiknek a véleményét ezrek osztják meg, arról beszélnek, hogy ne menjünk sehová mások érdekében, de EGYETLEN SZÓT sem ejtenek arról, hogy mi vezetett oda (a gazdasági érdekből silány élelmiszerek gyártása, embertől idegen életmód és gondolkodás propagálása), hogy egy ilyen helyzettől félni kell. Senki nem beszél arról, hogy ha jól működik a tested, akkor számára a koronavírus fertőzés kb. annyi mint az influenza. (A fősodor is ezt írja már, nem én találtam ki.)

És most egy vérlázító gondolat: A legtermészetesebb megoldás az lenne, ha hagynánk az egészet a maga természetes módján terjedni, s a fókuszt TÖRVÉNYILEG az egészséges élet szolgálatába állítanánk (mindenki, aki hulladék kaját gyárt, BE KELL ZÁRNIA!) a karanténok helyett. Megfertőződik mindenki, 1-2 hónap alatt kialakul egy olyan nyájimmunitás szerte a világon, amilyent még az oltások sem tudnak kialakítani, s azok, akik az életüket tudatlanul élték le, leadják a kulcsot. De persze nem játszhatunk Istent, mert ez igazságtalan lenne. Szerencsére az afrikai és 3. világbeli országok kirablása és a geopolitikai háborúk az ásványkincsek és energiahordozók felett (megnyomorítva milliók életét) az igazságos.

De nyugi, aki túléli, az is meghal. Mindannyian meg fogunk halni akkor is, ha a koronavírust túléljük. Igen, Te is, én is. Ha majd elmúlik ez az időszak és már felhőtlen mosollyal sétálsz az utcán (ami a jólétben élő embernél sokkal ritkább sajnos), akkor is jusson eszedbe, hogy mindenki, akivel találkozol, MEG FOG HALNI veled együtt. 100 év múlva teljesen más emberek fognak az utcákon sétálni, mint most.

Az ember átmeneti lény. Elvagyunk itt egy ideig, aztán megyünk “a levesbe”. (Persze a jövőkutatók most azt mondják, hogy 2-3 évtizeden belül legyőzzük a halált, de aki olvasta Yuval Noah Harari könyveit, az tudja, hogy a nemhalandóság – nem halhatatlanság, mert a balesetekben továbbra is meghalhat bárki – nem fog boldogabb és egészségesebb életet eredményezni. Max. a test élettartamát növeli meg, de mit ér az egész szellemi növekedés, önmeghaladás nélkül.)

AMIT VISZONT TUDSZ TENNI (és EZ a lényege ennek az írásnak), AMIN már jó ideje dolgozom, mert élvezem:

  1. Képbe hozod magad, hogy az érzelmeid milyen hatással vannak a tested, szellemed működésére és fordítva.
  2. Tisztába hozod magad azzal, hogy az életed mindennapi ritmusa – vagy a ritmus hiánya – és a tetteid milyen mértékben hatnak a testi-lelki-szellemi működésedre.
  3. Eltöltesz azzal néhány hónapot, hogy megérted a tested biológiai működését a táplálkozástól a kiválasztáson át a szaporodásig. Hogy konkrétan mi történik veled, amikor alszol(!) vagy nem alszol, megeszel egy adott típusú ételt vagy éppen nem eszel semmit (böjtölsz), mi lesz a véredben, mitokondriálisan, stb. Ez valami kegyetlenül izgalmas.
  4. Nekiállsz rendszeresen meditálni, az elmédet kiüresíteni, mert a fejedben pörgő rengeteg kaka (aggódás, szorongás) az egészségrombolás elsődleges oka.
  5. Tanulmányozod és megérted, megérzed és megéled Hermész Triszmegisztosz Smaragdtáblájának üzenetét.
  6. Továbbadod ezt a gyermekeidnek.

Persze még egy rakás dolgot érdemes megtanulni (gazdaság, pénzügy, üzleti világ, ok-okozati viszonyok, stb.), de abba most nem megyek bele. Ez, amit most megtapasztalunk, egy életre szóló lecke lehet annak, aki hajlandó változtatni és felébredni.

Ui: Mindez persze akkor igaz, ha a koronavírus nem biológiai fegyver, mert az más tészta lenne. Nektek mi a véleményetek?

Ez az írás a Facebook-on jelent meg 2020. március 19-én, a blog újraindítása miatt bemásoltam ide a weblapra is.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .