Az emberek többsége nem szeret olyan információkról hallani, amelyek a „köztudatban elfogadott” információktól eltérnek. Olyan feltételezésekről és világképekről, melyek nem „tudományosan” megalapozottak. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy rengeteg a ferdítés, a személyes tapasztalatok hiányára épülő feltevés és elmélkedés, valamint rengeteg az ún. dezinformáció (=félretájékoztatás) is, melyek célja, hogy félrevezessenek, megzavarjanak vagy egyáltalán csak eltereljék az ember figyelmét.

Mindazonáltal vannak olyan tények, melyekre már nem tekint nagy többség sem furcsa szemmel, a „hivatalos” tudományok mégsem foglalkoznak velük soha. llyen pl. az agykontroll technika, vagy eredeti nevén Silva-módszer, melyet Magyarországon dr. Domján László belgyógyász szakorvos munkája során ismert meg a nagyérdemű. Ennek a technikának a célja nem kevesebb, mint bebizonyítani azt, hogy az emberi elme ereje nagyobb, mint hinnénk. Hogy a tudatosság, az elménk tudatos irányítása képessé tesz minket arra, hogy gyógyítsunk és rajtunk kívül álló eseményeket befolyásoljunk. A Konzervatív vagy liberális? c. cikkemben már utaltam rá, hogy a konzervatívnak tekintett, tradicionalitást tisztelő világnézetből ez az, ami engem megragadott. Az, hogy van a világunkban valami metafizikai, az érzékelhető valóságon túli realitás, melyről nem tudunk, pedig ha tudnánk, más valóságot teremtenénk, tudatosan. Ha végeztél már agykontroll tanfolyamot és végigcsináltad az alapképzés mind a 4 napját, akkor nagyon nagy valószínűséggel van már olyan élményed, amit nem tudsz megmagyarázni. Ezt hívják úgy, hogy metafizikai tapasztalat. Mintha az ember kilépne az elméje korlátaiból és Isten beszélne hozzá. Semmihez nem hasonlítható élmény. Ott voltam, átéltem. Megdöbbentett.

Mint minden más, ez is a gyakorlással fejlődik. Azzal, hogy rendszeres ismétléssel kiiktatod az elméd azon védekező mechanizmusát, mely azt mondja neked folyamatosan: Ez egy baromság! Most komolyan elhiszed, hogy ha erősen koncentrálsz arra amit szeretnél, akkor az megvalósul? Pedig megvalósul. Ha hiszel benne és nem veszíted el a fókuszt, akkor bejön. (Erről szól a már elcsépeltnek tűnő vonzás törvénye is.)

Volt már ilyen élményed? Nekem nem egyszer.

Olyan élményem is volt, hogy a „nagy semmiből” eszembe jutott valaki, akivel régen nem beszéltem már, erre megcsörrent a telefon és ez a „valaki” volt a vonalban. Ez számtalanszor megtörtént. Ezek tapasztalatok. Elsiklunk felettük, mert miért ne tennénk, biztos csak véletlen, de túl sok emberrel történik ilyen, ezért az én hitem szerint ez nem véletlen. Van metafizikai valóság. Nem hiszed? Kérdés: Voltál már szerelmes? Ki látta, ki tapintotta, szagolta, ízlelte, hallotta a Te szerelmedet? Ki az, aki képes minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy amit éreztél, az tényleg szerelem volt és nem csak képzelegtél?

Mindannyian élünk át metafizikai (=a fizikai valóságon túl létező) élményeket, csak nagyon sokról nem tudjuk, hogy azok.

A minap kaptam egy 1 órás videót, melyben elmondottak részint döbbenetes, másrészt egyáltalán nem meglepő információval szolgáltak. Évekkel ezelőtti, hétköznapi Józsi bácsi elmém az ilyen információk nagy részét sületlenségnek tartaná, azonban már túl régóta tanulmányozom a nem reklámozott valóságot, hogy az ilyen, szokatlan információk hallatán ne az merüljön fel bennem: Mi van, ha mégis igaz?

A videóban egy Bill Ryan nevű – eredetileg matematikus, fizikus és pszichológus diplomával rendelkező – brit dokumentumfilm-készítő beszél, akinek az interjúit és cikkeit az általa alapított Project Camelot és Project Avalon weboldalain keresztül már jó ideje ismerem. Rengeteg olyan érdekesség kategóriába tartozó információt szereztem be általa, melyek igazságtartalmáról egyszerűen nem vagyok képes személyes tapasztalatot szerezni, de számos gazdaságpolitikai következtetése valóra vált, így egyszerűen lesöpörni az asztalról nem lehet az ilyet.

Az alábbi beszélgetés témája rendkívül meredek és a teljesen „újszülött” olvasók és nézők számára a valóságtól teljességgel elrugaszkodottnak tűnik. Én ennek ellenére azt tanácsolom, hogy ha van 1 órád, ne hagyd ki ezt az elemzést. Főleg a közepétől kezd érdekessé válni a történet…

Először is nem kell elhinni semmit, amit Bill Ryan állít. Csak érdemes rajta elgondolkozni. Én személy szerint nehezen tudom elképzelni, hogy a világ csak úgy haladjon a maga útján. Túl sok olyan politikai esemény, nehéz döntés, krízishelyzet, tárgyalássorozat, megállapodás történik ma már, melyek arról szólnak, hogy a jövőt nagyon is szabályozni akarják számunkra. Vagy csak én érzem ezt? 🙂 Ha csak a terrorizmus elleni háború következtében bevezetett szigorításokról beszélünk, már azok szembeötlők. Egyre kevesebb dolgot csinálhatunk szabadon, a hatóságok tudta nélkül, s az az érzésem (nekem legalábbis nagyon), hogy irányítók minden lépésemről tudni szeretnének. Pl. pontgyűjtő hűségkártyák, a – vásárlásokat teljesen átláthatóvá tevő – bankkártyás fizetés promóciója és a készpénz állomány csökkentésére irányuló intézkedések mind mind abba az irányba mutatnak, hogy előbb-utóbb nem tudsz eltitkolni semmit. Olyat sem, ami csak rád tartozik. Persze azt mondják, hogy erre azért van szükség, hogy megvédjenek. Vajon kitől? Saját maguktól? 🙂 Vajon mi adjuk a felhatalmazást ehhez az irányított világhoz, mert lusták vagyunk kérdéseket feltenni?

Nem akarok összeesküvés-elméleteket szövögetni, csak hangosan gondolkozom. Valami nekem nem kerek. Ezért is indítottam el ezt a blogot. Ki akarom írni magamból ezeket a gondolatokat, melyek szerintem nem alaptalan feltételezések, hanem logikus(nak tűnő) következtetések. Persze majd eldönti a történelem, hogy melyik. De mi van akkor, ha nekem is, neked is van beleszólásom/sunk ebbe? Hm? 🙂

A legtisztább véleményem az komám, hogy Nem tudom. A videóban elhangzott információt nem abból a szemszögből közelítem meg, hogy ez biztosan igaz. Mint ahogy Bill Ryan sem teszi, ő is csak továbbad valamit, ami eljutott hozzá. Az egyetlen tanulni valónk leginkább az, hogy a sokszor ostoba, világtól elrugaszkodott elméletnek hangzó magyarázatokkal kapcsolatban is érdemes feltenni a kérdés (leginkább önmagunknak): Mi van, ha ez mégis igaz? És ha az elme erejével kapcsolatos rész igaz (márpedig az agykontroll tanfolyamok tapasztalata ezt bárki számára bizonyíték erejűvé teszi), akkor honnan tudhatjuk, hogy a másik fele félrevezetés, vagy csak a valóságunkba bele nem illő dolog?

Nem tudom, hogy mi igaz. De érdemes ezen elmélkedni egy picit, szerintem. Az viszont, ha jól emlékszem mindenképpen igaz, hogy a kocsma 10-től nyitva van. Szóval megyek és elindítom a napot egy felessel… 🙂