Beszédes szimbólumok, ostoba elméletek?

2012. május 6. vasárnap

A természeti népek tudtak valamit, amit mi már nem tudunk. Hittek abban, hogy az égitestek és a csillagok “vonulása” hatással van nem csak az aktuális életünkre, hanem az egész életutunkra, s ennek megfelelően pozícionálták a lakóépületeiket és szent templomaikat is. Az asztrológia tudománya a modernnek számító ismeretek között már csak a hókusz-pókusz kategóriát súrolja, pedig ha vesszük a fáradságot és őszintén elemezzük a saját csillagaink állását, megdöbbentő felfedezésekre juthatunk. Születésünk pillanata az egész életünk folyamát kijelöli, s bár a szabad akaratunkkal továbbra is azt teremtünk az életünkben, amit csak szeretnénk, figyelmen kívül hagyni a természet erejét szerintem kicsit merész lépés. Akár szeretnénk, akár nem, a természeti erők folyamatosan alakítják a hétköznapjainkat. Ha ezt bármikor is kétségbe vonnád, csak kérdezd meg a lányokat, hogy a 28 napig tartó Hold ciklus milyen hatással van rájuk… 🙂

Ami számomra nagyon érdekes, az az, hogy ha egy kicsit kinyitom a szemem, akkor nagyon úgy tűnik, hogy a valódi kormányosok, Földünk politikai és gazdasági életének irányítói ezekkel az erőkkel jelek szerint tisztában vannak. És ezt nem is rejtik el a szemünk elől. Ebben a cikkben egy merész feltételezés-sorozattal(!) ezt szeretném némileg körbejárni. (Ha a konspirációs elméletektől a hideg ráz ki, akkor inkább nézd meg az Amerikai szépség c. filmet, kellemes kikapcsolódás! :))

Évekkel ezelőtt bejártam Latin-Amerikát, a mexikói Teotihuacan piramisaitól kezdve a guatemalai Tikalon át a Peruban található Machu Picchu-ig, valamint a Gízai Piramisokat is meglátogattam és megdöbbentő hasonlóságokat vettem észre egymástól több ezer kilométerre található helyeken. Az archeológusok és csillagászok szerint is a(z állítólagosan) különböző kultúrák által épített piramisok elhelyezése páratlan asztronómiai tudást rejt. A mexikói Yucatan-félszigeten található Chitchen Itza piramisának – azt hiszem – déli lépcsőjén például a napéjegyenlőség napján egy kígyó képe rajzolódik ki, de még a Machu Picchuhoz az Andok hegyein át vezető ún. “Inkák útjának” a Cuzco városához közel eső 33 km-es szakaszán is csupa olyan szent templommal találkozunk, amelyek elhelyezése szinte fontosabb jelentőséggel bír, mint maga a híres “Öreg csúcs” (ezt jelenti quechua nyelven a Machu Picchu.) Érdemes megvizsgálni egy picit ezt az ősi tudást és azt, hogy a mindennapi szimbólumok hol és milyen mértékben utalnak helyenként arra, hogy ez a tudás “nem mindenkinek jár”. (Előre jelzem, hogy csak találgatok és nagyon is lehet, hogy tévedek!)

A Templomos Lovagok szellemisége a mindennapokban

Ezen az első képen a Templomos lovagok – akik a középkor leghíresebb keresztény szerzetesrendje volt – szimbólumának (a Vöröskeresztnek!) a hatását mutatják. Minden angol gyarmat zászlójában is benne van ez a szimbólum, de még az Alfa Romeo autómárka logójában is. (Ha jobban megnézitek, az Alfa Romeo logójának másik oldalán pedig egy kígyó van, amelyik felfal egy embert. Ez vajon mit jelenthet szerintetek? Van annak esélye, hogy ez véletlenül került oda?) Kutatások szerint ez a “brigád” olyan okkult (=rejtett) ismeretekkel is rendelkezett, hogy a mindenkori uralkodó osztálynál ez kicsapta a biztosítékot és a francia Szép Fülöp királynak köszönhetően megbuktatták a rendet 1307. október 13-án pénteken. Ezért szerencsétlen a mai napig a 13-mas szám, a péntek 13-ról nem is beszélve. (Jóllehet Jézus és 12 apostol is együtt 13-man voltak, úgyhogy ennek a számnak még ennél is nagyobb szimbolikája van.)

A különféle kutatásokon alapuló feltételezésem ott kezdődik, hogy ezek az okkult ismeretek nem tűntek el egyáltalán, csak a hivatalos magyarázatok nem foglalkoznak velük. (Nagyon fontos, hogy az okkult az csak annyit jelent, hogy elrejtett, semmi vudu-hókusz-pókusz nincsen benne!)

Az egyik ilyen nyílt titok a férfi és női kozmikus energiák összegyűjtésének szükségessége. Aki egy kicsit is utánanézett a modern bankrendszer kialakulásának, az találkozott a Rothschild dinasztiával, amelyet a XVIII. század második felében alapított az akkor még Bauer családnévre hallgató Mayer Amschel Bauer. (Ő volt az, aki azt mondta, hogy “Add nekem a pénz kibocsájtásának jogát és nem érdekel, hogy ki hozza a törvényeket!”) Történelmi elbeszélések szerint fiait szétküldte Európában, hogy Párizsban, Londonban, Nápolyban és Bécsben, valamint Frankfurtban bankot alapítsanak és teremtsék meg a modern pénzkölcsönzés (hitelezés) hálózatát. Hogy ez sikerült-e nekik, az nem is kérdés (hiszen látjuk, hogy igen), hogy milyen energiák segítették ezt az utat, az azonban már nem annyira a közbeszéd tárgya. Ha megnézitek az alábbi képet, akkor ez elég sokatmondó.

A férfi és női energiák “begyűjtése”

Az obeliszk (fallikus szimbólum) maga a kozmikus férfierő begyűjtésére hivatott, a hozzájuk közel található kupolás szerkezetű épület (mely a befogadó anyaméhet szimbolizálja; nézzétek csak meg egy várandós nő pocakját a szülés előtt – mint egy kupola, nem?) pedig a női energiákat szívja magába. Ez a kettő egy végtelen harmóniát teremt (=a teremtés, megtermékenyítés lehetőségét létrehozza), mely ugyan az érzékszerveink által közvetlenül nem tapasztalható, ha politikai és gazdasági szempontból megvizsgáljuk ezt a 3 világvárost, a teremtő energiák hatékonysága szerintem nem kétséges. Persze lehet, hogy ez belemagyarázás. 🙂 Engem mégis elgondolkodtat, hogy mind Párizsba, mind Londonba az egyiptomi Luxor-ból vitték oda az obeliszkeket, de lehet, hogy ez is csak véletlen…

Nem tudom, hogy láttátok-e a Baseball álmok c. filmet 1989-ből Kevin Costner főszereplésével. Abban van egy olyan jelenet, hogy a főhős hangokat hall, mely azt mondja: “Ha megépíted, eljön hozzád.” (angolul: “If you build it, he will come!“) Eleinte nem érti, hogy ez mit jelent, de aztán a történet során kiderül, hogy ez a mondat ugyanarra az elvre épül, mint az a motiváló idézet mely úgy szól, hogy “Amikor a diák készen áll, a tanár megjelenik.” Magyarul: Ha a megfelelő energiák megérkezésére vágyunk, akkor meg kell teremteni a környezetet azok befogadására. (Ha van időtök, nézzétek meg ezt a filmet, nagyon motiváló!)

Értitek, hogy miért fontos a szimbólumokkal telenyomni az egész világot?

Visszatérve az egyiptomból származó okkult infókhoz, a következő szimbólum a “Mindent látó szem”. Kutatások szerint ez a szem Hórusz, a sólyomfejű, egyik legfontosabb egyiptomi istenség szeme, s a szimbólum a megújulásra utal. Az amerikai 1 dolláros hátulján a 13 szintes piramis tetején ott “világít” Hórusz szeme (állítólag az övé), a köré írt szöveg pedig egy Új Világ Rendjéről (Novus Ordo Seclorum), és annak megfoganásáról (Annuit Coeptis) mesél. A média pedig olyannyira fontos szerepet játszik eme új világnak a megteremtésében, hogy a CBS hálózatának logójában és az AOL (America Online) logójának is központi szimbóluma lett ez a szem. Az Új Világrend szerintem(!) az Isteni törvényektől, az ún. Abszolútumtól elszakított rend, melyben a mindent átható teremtő energiákról való tudást egyszerűen le akarják tagadni, hogy a társadalmat félelemben tartással (+gyógyszerekkel és silány kajákkal) irányítani lehessen. (A mai világrend arról szól leginkább, hogy ki irányít, s ahogy már egy korábbi cikkemben is jeleztem, ez gazdasági szempontból legkönnyebben az adósság által érhető el.)

A “Mindent látó szem”

Ami nagyon érdekes és beszédes számomra, hogy eme weboldal néhány olvasójának köszönhetően már magyar felirattal elérhető Thrive c. szemfelnyitogató dokumentumfilm plakátja (+DVD borítója) is elgondolkodtatja az embert. (Ezt csak mint apró bónusz tettem ide…) Vajon miért ez a plakáttervet választották? Nem szeretném azt sugallni semmi esetre sem, hogy a Thrive is a háttérerők műve – és végtelen örömmel tölt el, közös munkánk eredményeként már sokak okosodhatnak belőle – csak hangosan gondolkodom felfelé pislogva…

Az 1 dolláros bankjegy egyébként egy másik érdekes szimbólumot is rejt, ez pedig a sötétben igen jól látó bagolynak a szimbóluma, mely a Koponya és Csontok (Skull and Bones) nevű titkos társaság egyik jelképe, többek között a Kaliforniában található Bohemian Grove éves összejövetelein is egy hatalmas bagoly előtt tartanak szertartásokat, és még a Washingtoni utcaképet is úgy alakították, hogy a bagoly energiáját “ébren tartsák”. Vajon miért olyan fontos számukra az, hogy jól lássanak a sötétben?

A bagoly, mely jól lát a sötétben

A Skull and Bones egyébként olyannyira fontos társaság, hogy számos amerikai elnök (pl. ifjabb és id. George Bush is) ezek tagja volt (bár egy TV interjúban nyilatkozni nem igazán akartak róla – az interjút készítő, kényes kérdéseket feszegető riporter, Tim Russert néhány évre rá szívrohamban meghalt!), de ha visszamegyünk a történelemben, akkor más híres államférfiak is ennek a Yale Egyetemi privát klubnak a tagjai voltak, mielőtt fontos politikai és gazdasági tisztséghez jutottak.

(Ajánlom figyelmetekbe Stanley Kubrick: Tágra zárt szemek c. filmjét, az pontosan az ilyen privát társaságokba való bejutást mutatja be.) A Koponya és Csontok rendjének logója egyébiránt azért is beszédes, mert némileg utal a kalózkodás intézményére (“Elvesszük tőled azt, amiért te megdolgoztál” – lásd nemzetek eladósítása napjainkban és az adósság behajtása folyamatosan jelentkező adónemek által), már ha csak a hasonlóságot vizsgáljuk az is eléggé szembeötlő:

A keleti okkultizmusból származik pl. a babiloni Szemirámisz királynő mondai alakjának jelentősége is, akinek figuráját a francia szabadkőművesség által 1876-ra tervezett, de csak 1886-ban az USA-ba eljuttatott Szabadság szoborban is megláthatjuk. Jordan Maxwell szerint (akit egy bekattant összeesküvés-elmélet gyártónak titulálnak mellesleg, de a meglátásai szerintem nagyon is logikusak igen gyakran) a korona a Napot szimbolizálja és mint az élet legfőbb energiaforrása nem véletlenül kapott ekkora jelentőséget megannyi természeti és világi vallásban egyaránt. Ahogyan azt a sokat vitatott Zeitgeist c. film első részében is hallottuk már, a világvallásokban megtalálható szimbolizmus is sokak szerint a Nap mozgására és működésére utal. Hogy ez valóban így van-e, nem szeretnék pálcát törni efölött, de azért tegyük fel a kérdés: Mi van, ha mégis igaz?

A Nap szimbóluma

Bevallom nehezen tudom elképzelni azt, hogy ezek a szobrok, logók és világ különböző – stratégiailag fontos – pontjain elhelyezett jelképek attól “alakultak” ilyenné, hogy a tervezőnek éppen így “görbült” a keze. Persze lehet, hogy csak rossz szemüveg van rajtam…

Ami nagyon érdekes számomra, hogy ezeknek a titkos ismereteknek a tudása, birtoklása a beavatottak számára nem adható tovább és ha valaki ezt mégsem tartja tiszteletben, vagy fel akarja fedni, azzal “baleset” is történhet. Bizonyára nem véletlen az sem, hogy pl. akár a reiki, pránanadi vagy egyéb keleti gyógyító, spirituális iskolákon végigmegyünk, a különböző szintek beavatottjai olyan képességekkel kezdenek rendelkezni, amelyről beszélni, magyarázatot adni nem szabad. Ennek persze elsősorban nem az az oka, hogy a tudást titkolni akarják, hanem az, hogy a tudás felelősséggel jár. Mivel az emberi tudatosság nem képes a kvantumugrásra, vagyis “képtelenek vagyunk gyorsabban futni, mint ahogyan a lábunk bírja”, ezért az sem mindegy, hogy milyen tempóban és körülmények között érnek bennünket a felismerések. Mint tudjuk, a kés nemcsak a zöldség vagy hús felszeletelésére alkalmas, hanem gyilkolni is lehet vele, ezért nagyon meg kell nézni azt, hogy kinek a kezébe kerül bizonyos ismeret. Ebből fakadóan pedig nem is hibáztatom azokat a titkos társaságokat sem, akik a tudást őrizni akarják. Számomra annak van sokkal inkább jelentősége, hogy ha jobb világot szeretnénk teremteni, akkor ezeket az információkat önmagunk tempójában(!) meg kell ismernünk, fel kell fednünk a tudatosságunk fejlődésével, mert az Isteni Mátrix (a mindent behálózó energiaháló) akkor tudja áthatni az emberiséget, ha az fel van rá készülve. (Ahogy már fentebb is írtam: a tanár akkor jelenik meg, ha a diák készen áll! Ez a folyamat nem fordítható meg!)

“Vajon azért gyújtanak lámpát, hogy a véka vagy az ágy alá rejtsék? Nem azért, hogy a lámpatartóra tegyék? Mert nincs elrejtve semmi, amire fény ne derülne, és nincs titok, amely nyilvánosságra ne jutna. Akinek van füle a hallásra, hallja meg!” – Márk Evangéliuma

Akit tehát egyszer beengednek a “titkos tudás” tárházába, annak nem lehet bármit csinálni, tekintve, hogy az Isteni törvények ismerete rosszra és jóra egyaránt használható. Ami pedig a “baleseteket” illeti, az irányítók nagyon is megjelölik azokat a tragédiákat, amelyben az ő kezük van benne. A tűz, mely az egyik alap elem, s melyet a monda szerint Prométheusz (vesd össze a Wikipedia oldal jobb felső sarkában lévő képet a New Yorki Szabadság Szoborral, hmmm) lopott el az Istenektől az emberek számára az irányító hatalmak egyik legfőbb szimbóluma, a benne lévő energiára és fényre való utalással. Nézzétek meg a következő képet:

Az örökké égő láng

Az első képen a new yorki Szabadság-szobor kezében tartott láng látható, a másodikon John Fitzgerald Kennedy elnök Arlington temetőben (Washington D.C.) található sírja, a harmadikon pedig Diana hercegnő halálának helyszínén emelt emlékmű a párizsi (Pont De) L’Alma hídon. Az első és a 3. kép meglepő hasonlósággal bír, de a lényeg az, ami mögötte van. J.F.K. beavatott volt és kiválasztott, mégis elárulta a támogatóit azzal, hogy a 11110-es elnöki rendelettel kivette a pénzkibocsájtás monopóliumát a FED kezéből. Diana pedig az angol királyi házat akarta éppen megszégyeníteni azzal, hogy felveszi a muszlim vallást és hozzá megy Dodi Fayed-hez, így aztán likvidálni kellett őket. (Érdekes adalék: A Lady Diana-t szállító Mercédesz a képen is látható alagút 13. oszlopának ment neki. Aki nem hiszi, nézzen utána…) Egyéb tervezett tragédiák (=gyilkosságok) esetében mindig nézzétek meg, hogy az emlékműben van-e örökké égő láng. 🙂

Egyébként ha már Lady Dianánál tartunk, nézzétek meg az emlékmű talapzatát. Nem csak, hogy a new yorki Szabadság szobor (és annak kicsinyített, szajna-parti párizsi másolatának) kezében tartott fáklyához hasonló lángcsóvát láthatunk, hanem egy ötágú csillag (más néven pentagram) van a talapzaton. Ennek pedig megint természeti jelentősége van, ami az alábbi képből csodálatosan látszik.

Az ötágú csillag megjelenése

A kecskefejű ördögi arc nem más mint Baphomet – homlokán a pentagrammával – (történetéről bővebben egy igen sok ezoterikus infóval – melyet csak kiskanállal és egészséges szkepticizmussal ajánlok fogyasztásra! – telerakott oldalon olvashatsz: Baphomet története), akinek figurája, és szimbolikája olyan erős, hogy még a kommunizmus címereiben is mindenhol megtalálhatjuk az ötágú csillagot.

Amin érdemes elgondolkodni az a természeti erők tiszteletének kérdése. Számomra legalábbis az összes ilyen kutatás arra enged következtetni, hogy aki a tervezőasztalnál üldögél, az nem találgat és rulettezik, hanem nagyon is pontosan tudja, hogy mit és miért akar úgy, ahogy. Hozhatnék még számos példát, hogy milyen egyéb szimbolikával találkozhatunk, de ha már annyi tanulsága van ennek a cikknek bárki számára, hogy a meghatározó cégek logóin, jelentős történelmi események időpontján elgondolkodik, már közelebb leszünk a megoldáshoz így közösen. Természetesen nyitott vagyok minden olyan logikus magyarázatra, amely cáfolja a felsorolt feltételezéseket!

Egy rövid tanulságot így a végére mégis szeretnék odatenni, főleg azoknak, akik azt hiszik, hogy “Na, ez a Józsi is egy tökkelütött összeesküvés-elméletes f@sz”. Nekem az a véleményem, hogy amit látunk, az a teremtés tökéletes folyamata, csak nem vesszük észre, hogy a nem kívánt valósághoz mi szolgáltatjuk az energiát. Emlékeztek rá, hogy néhány bejegyzéssel ezelőtt úgy fejeztem be az egyik írást, hogy “Kezdetben volt a semmi, ami/aki meg akarta tapasztalni tudattalan önmagát, ezért létrehozta a valamit, hogy tapasztalati úton tudatossá váljon” és így már reflektálni tudott önmagára. Kiterjedése lett a dolgoknak azáltal, hogy nem egyetlen pontba sűrűsödött össze a végtelen potencialitás minden szintjét tartalmazó vanság, hanem a két pont közé már lehetett egyenest húzni, azaz a megtapasztalható valóság manifesztálódott! Ennek a megnyilatkozása leginkább a XX. században tapasztalható, csak sajnálatos módon már teljesen átitatta az emberi tudatot ez a matéria, s a belőle kiáramló reflexió illúziója. Sőt, az is meglehet, hogy a java ennek a folyamatnak még csak most következik. Erre a filmrészletre emlékeztek?

Az összeesküvés-elméletek hívői úgy tartják, hogy Lucifer maga az ördög, az én meglátásom pedig az, hogy Lucifer nélkül nem létezne a tapasztalati valóság. Már a neve is nagyon beszédes (i.e. “a fény hozója”), magyarul ő az, aki a fényt (=”A Semmi”) rávetítette egy külső pontra, ami által a tapasztalati valóság létrejöhetett egyáltalán. Az egy másik kérdés, hogy ezt a teremtő folyamatot bizonyos erők már nem pozitív, hanem negatív célokra használják, de a poláris világunkban minden csak az egymáshoz való viszonyítás által nyer értelmet, így az Isteni rend és Lucifer ugyanolyan párban vannak egymással, mint a hideg-meleg, jó-rossz, vagy a fent-lent. Lucifer nélkül nem lenne lehetséges a Teremtés eredményének megtapasztalása! (A fény hordozása tehát nem “ördögi” cselekedet, a fény-űzés viszont annál inkább! Vigyáznunk kell tehát, hogy tartalmas és kiegyensúlyozott vagy fényűző életet szeretnénk.) A valóság értelmezésének problematikája tehát ott kezdődik szerintem, hogy A FÉNY “felsőbbrendűségét” tagadni akarjuk (különben nem is lenne mit hordozni a jó “öreg” Lucifernek) és túlzottan beleragadtunk az anyagba…

Nekem az a véleményem, hogy a tudatosság ott kezdődik, amikor rájövünk, hogy az eszközöknek nincsen minősége (a kés szerintem fantasztikus találmány, csak tudni kell jót tenni vele!), ezért önmagunkat kell úgy beállítani, hogy a rendelkezésünkre álló természeti energiákat arra használjuk, hogy az emberiség egységgé kovácsolódjon a kétségbeesés helyett. Mindennél fontosabbnak tartom, hogy erről ne csak pofázzunk (mint én itt a kibertérben), hanem az Isteni rend figyelembevételével alakítsuk az életünket, ami abban nyilvánul meg, hogy megvizsgálom a saját teremtményem környezeti hatását. Magyarul: ha egy olyan területen élsz, ahol a termőföldnek eső kell, de Te strandot akarsz létrehozni, akkor az a rend ellen van. Te ugyanis akkor keresel pénzt, ha a nem esik az eső, de termény csak akkor lesz, ha esik. Igen, tudom, az se jó, ha mindig esik az eső, viszont itt a benned lévő rezgés az, ami meghatározza a valóságot (az állandó napsütés vágyát rezged kifelé, mert akkor jönnek a vevők) és ez egy strand üzemeltetése esetén szemben áll azzal, mint ami a természetes körforgást figyelembe véve feljebb való: Eső nélkül nincs emberi élet! (Vagyis vidd a strandot oda, ahol nem gond az eső hiánya!)

Remélem nem volt nagyon kesze-kusza vagy ijesztő ez a sok infó. Ha mégis igen, akkor csak gondoljátok azt, hogy egy “összeesküvéses idióta” vagyok, úgyis én vagyok a mindenség, abban meg ez a minőségem is benne van. De ha ez sem segít, nyomjatok le egy felest, attól ellillannak a problémák (egy rövid időre), ezt tapasztalatból tudom. 🙂 Én mégis azt javaslom teljes szeretettel, hogy gondolkozzatok el és tartsátok nyitva a szemeteket. Még akkor is ha néha döbbenetesek a felismerések, az igazság felszabadít!

Most viszont elmegyek a kocsmába és lehajítok egy ágyas szilvát, hogy lelazuljak egy kicsit ennyi összpontosítás után. Egészségetekre!

15 hozzászólás

 1. Merkababa

  Kedves Józsi,

  Ha a poszt írásának idején olvastad volna Az élet virágának ősi titkát, akkor biztos kicsit másképp járod körbe ezt a témát… szerintem azóta olvastad.
  Egyetértünk abban, hogy a letűnőben lévő háttérhatalom, a mi belső és egyszerre külső Lilith-ünk, valóban tisztában van a szimbólumok jelentésével és erejével.
  Lucifer egyszerűen szólva rá akart licitálni a Teremtőre, nagyjából azzal a felkiáltással, hogy drága Apu, figyuzzá’, azért lefogadom, hogy tudok olyan jót, sőt jobbat, mint Te. – Ő volt a Fényhozó, a legfényesebb lény a teremtésben, közvetlen a Teremtő után. Örök másodiknak lenni nyomasztó teher, elkapja lelket a bizonyítási vágy 🙂 (‘Apu’ persze tudta, hogy el fog jönni ennek a ‘rálicitálásnak’ az ideje, hisz így van ez rendjén). Ahhoz, hogy ezt a kísérletet lefolytassák, kénytelenek voltak a Lucifer oldalára álló lelkek elhatárolni lényüket az eredeti teremtés szövetétől (a szeretettől), hogy a kvázi fogadás eredménye, úgymond in vivo is lefolytatható legyen. Az eredmény már a Marson és most itt a Földön is látható. Nem olyan tökéletes.. de most a sztori újabb csavart vesz! és tisztelt nagyérdemű , rajtunk a világ szeme, mert most írjuk a folytatást. 😉

  Válasz
 2. Analemma

  Nem tartom kizártnak, hogy régen, amikor a többség hitt a bolygók emberi életre gyakorolt hatására, az úgy igaz is volt, működött. Ám ma úgy vélem, aki nem olyan kultúrában nőtt fel , ahol ez ég általános, az a hit nem olyan erős, nem olyan mélyen gyökerező. A legtöbben így ének, Nincs meg az a kritikus tömeg (elme, szellem), ami ennek mai működéséhez előfordulna. A régi tudás torzult mára, és csak divat-asztronómia van, féltudás. És a félig tudás néha sokkal többet árt, mint használ.

  Szimbólumok: lehet is bennük valami, meg nem is. Még azt is megkockáztatom, hogy mára torzult a jelentésük és az eredeti funkciójukat csak sejtik. Fallikus szimbólumok: állítólag egyszer maga Freud mondta (forrás: mmi.elte.hu): „Uraim, ne feledjék, egy szivar néha csak egy szivar”. Akár megtörtént ez az eset, akár nem, mind Freud, mind későbbi pszichoanalitikusok gyakran hangsúlyozzák, hogy a pszichoanalitikus szimbólumok nem állandó jelentéssel rendelkező, egyértelmű „kódok”, konkrét jelentésük esetről esetre változó lehet.

  Úgy vélem, ez nem csak a pszicho-szimbólumokkal van így. Az ember tlti meg jelentéssel a jelképeket és hite által erősíti.

  Válasz
 3. Boo

  Józsi bá, szeretném felhívni a figyelmét egy hibára a cikkben:

  ” A tűz, mely az egyik alap elem, s melyet a monda szerint Prométheusz (vesd össze a Wikipedia oldal jobb felső sarkában lévő képet a New Yorki Szabadság Szoborral, hmmm) lopott el az Istenektől az emberek számára az irányító hatalmak egyik legfőbb szimbóluma, a benne lévő energiára és fényre való utalással. ”

  Metapedia oldal jobb felső sarkában lévő kép…

  Válasz
 4. Fehér Andrea

  Ez megint csak egy olyan téma, ami engem valamilyen oknál fogva nagyon vonz. A templomosok kora… ha éltem valamikor, biztosan az a kor volt. A dejavu nagyon sokszor meggyőz erről.
  A szimbólumok, rejtett, titokzatos világ…. Kicsit talán félelmetes, de mindenekfelett eszméletlen érdekes!
  Köszönöm, hogy olvashattalak!

  Válasz
 5. kronwav

  Az igazság keresésének fontos állomása ez a cikk és a benne összegyűjtött pár információ.
  S amikor az ember a közvetlen környezetével, majd tágabban is a társadalommal foglalkozik, beleértve a politikát is, akkor a rengeteg jelenség miértjére kapott politikailag korrekt válasz hirtelen átértékelődik. Igen is mindennek okkult háttere van. Ha valaki az Isten felé vezető szent utat választja, az is ún. “okkult” beavatásban vesz részt. A teremtő energia sötét felhasználása is ilyen és hasonló okkult beavatottak kezében van.
  Ezek a sötét erők azonban végtelen önzőségük révén mindent maguknak akarnak, és közel sem az emberiség jóléte mozgatja őket, noha szavaikban a legnagyobb humanistáknak tüntetik fel magukat. Filantrop. Minden vérvonalbeli életrajzában szerepel. Nah de ez csak egy mellékszál.

  Józsi bácsi! Nem vagy összeesküvés elméletes őrült. Az “összeesküvés elmélet” kártya csak egy a sok közül, amivel csípőből lehet tüzelni, ha épp az igazság kezdi felfedni a sötét okkult erők ténykedéseit. De az igazság, ahol elvetik ezt a magot, ott talál majd táptalajt is. Hiszen minden ember szívében ott az isteni szikra, ami erre az isteni igazságra rezonál.

  Válasz
 6. OMO

  Valakik a történelem folyamán – jópárezer éve – rákaptak itt a mágiázásra Józsi bátyám, aztán önmaguktól biztosan nem fognak leszokni róla.

  A jelenleg tapasztalható folyamatok azonban arra utalnak, hogy van egy náluk magasabb rendű “erő” is, ami elkezdett hatni. (Ha már kihívták párbajra.)

  Szerintem némi kóla meg csipsz mellett nyugodtan kivárhatjuk a meccs végét. 🙂

  Válasz
 7. Cornelius

  Kedves Józsi bácsi! Mostanában egyre többször botlok beléd a weben, ennek nyilván van valami oka. Lehet, nem ártana kicsit eszmét cserélnünk 🙂

  Válasz
 8. Józsi bácsi

  Kedves olf!

  Köszönöm az őszinte véleményed. Lehet, hogy neked van igazad. Tudod, én csak találgatok, megírtam az elején is. Amikor legelőször ilyen infókat mondott nekem egy barátom még 10 éve, konkrétan lehülyéztem. Ő akkor azt mondta nekem, hogy “figyelj öreg! nézz utána, ne ítélj addig, amíg a másik oldalon nem végeztél kutatást!” Ezért aztán elkezdtem utána nézni. Hosszú ideig tiltakozott a belsőm az ilyenek ellen, de minél többet kutattam, annál jobban kapcsolódtak egymáshoz az infók, ezért hiszem azt, hogy ez nem véletlen. Az 1 dolláros egyébként is tele van szimbolikával, amit nem tudok a véletlen művének betudni. A piramis és a szem egyébként akkor került rá az 1 dollárosra, amikor az 1933-mas rendeletben Roosevelt “elkobozta” az amerikai emberek aranyát. Ha végzel egy kis kutatómunkát, erre Te is rá fogsz találni.

  Ismétlem: nem mondom, hogy egyetlen szót is elhiggy ebből az okfejtésből, de szerintem azért érdekes az ilyen szimbolikákat közelebbről megvizsgálni, mert beszédesek. (Érdemes a lejjebb található linken az alkímiának a jelképrendszerét megnézni pl.!) Persze nem kell olyan messzire menni, a magyar nyelvben is elég sok “szimbólum” van, pl. a világ (mint univerzum) és a világ (mint fény) – ugye világítás, világosság – ugyanazon szavakra utal, szóval a FÉNY, mint a teremtés eredete a nyelvünkben már alapból benne van. Persze lehet, hogy ez is csak véletlen. 🙂

  Üdv: Józsi

  Válasz
 9. olf

  Ejj, ejj, Józsi bá!

  Nem tudom leállítani magamat, annyi helyen láttam már ezeket a butaságokat viszont, hogy most már majd jól megmondom! Önkényes képzettársítások sokasága szerepel a cikkben, de én csak néhány főbb részletre fogok reagálni.

  LÁSSUK például ezt a szemes dolgot. A szem a látás ősi szimbóluma. Semmi meglepő nincs abban, hogy egy médiavállalat logóján ez szerepel. NEM minden szem Hórusz szeme! A Thrive borítón a szem egyértelműen az igazság meglátására / ébredésre utal. Józan ész, vagy mi…

  Ami a baglyot illeti, elképzelhetőnek tartom még a Washingtoni park tervrajzát is, elvégre azt fejeseknek csinálták.

  Jöjjön Szemiramisz és a napsugár! Az előbbiről nincs nyilatkoznivalóm, de lássuk be, a napsugár az megint egy eléggé egyértelmű jelkép, nem kell hozzá okkult tudás, hogy alkalmazzuk!

  Ugyanez vonatkozik a lángra is! A láng a lélek, az élet szimbóluma, az örökké égő láng a továbbélés szimbóluma. Ennyi! A továbbiakban persze bármit bele lehet magyarázni, de mégis mi meglepő van abban, hogy lángszimbólumot helyeznek egy (akár híres, nagy befolyású) ember sírjára?

  A pentagramma pedig egy baromi régi szimbólum, amit már legalábbis ezerféleképpen értelmeztek, és olyan széles körben használt, hogy nagyon nehéz visszakeresni az eredeti jelentését. Eredetileg talán puszta geometriai szimbólum lehetett. Az, hogy a sátánisták is használják, az egy dolog. Utcatérképbe pedig bármikor rajzolok akárhány pentagrammát, néhány nem merőleges sugárirányú útra van szükség csupán.
  Ráadásul a pentagrammát nem feltétlenül illik összekeverni az egyszerű ötágú csillagtól, amely megint csak egy végtelenül ősi, és világszerte használt szimbólum, aminek nincsen “központi” értelmezése azon kívül, amit a neve is jelez: az ég csillagai.

  Most ennyi voltam, de mégegyszer hangsúlyozom: a nagy konspirálásban ne hagyjuk ott a józan paraszti eszünket!

  Válasz
 10. Bencze Erika

  Drága Józsi bácsi, mindig nagy örömmel olvasom a blogodat ! az én világlátásomat is tükrözi, csak sajna én nem tudom ilyen szépen megfogalmazni ! Azt látom, hogy visszavonhatatlanul elindult egy folyamat a világban, és ezt egyre több ember felismeri. Ami számomra örvendetes, hogy ezek a “Ébredezők” átlag emberek.Csak sajnos lassú a folyamat, mert a háttérhatalom nagyon is tud erről és hülyíti a jó népet idióta Tv műsorokkal, betelefonálós hír műsorokkal-és sajnos a gyerekeket sem kímélik,elvették a gyerekkorukat, fogyasztókat csinálva belőlük is.Szóval most úgy néz ki, hogy akiknek ebből elegük van nagyon vesztésre állnak.Személy szerint sokszor el vagyok keseredve ahogy figyelem a világot. De szerintem Isten teszi a dolgát mi csak társ-teremtők vagyunk, bármekkorára is duzzadt az Egónk- azért Ő a Főnök ! ha tetszik ez nekünk ha nem ! és bár lassan de ..szerintem a Fény fog nyerni. Mindig Ő NYER :))
  Szeretettel üdvözöllek !

  Válasz
 11. Mara

  Drága Józsi bácsi!

  Nagyon örülök, hogy ezt megírtad – most csak átgörgettem rajta, mert rohannom kell, mindössze egy megjegyzés (nem tudom, említed-e, ha igen, bocsánat): emberek tömegei tetováltatnak magukra jeleket, amikről fogalmuk sincs, mit jelent, milyen energiákat hordoz, vagy von el. Nyilván őket sosem lehetne meggyőzni róla, hogy ilyet azért nem kéne tenniük (egészen más szimbólumokra van szükség a különböző élethelyzetekben), mindenesetre döbbenetes a dolog.
  És még egy: a márkanevek ugyanígy működnek, amit a ruháinkon viselünk. A múltkor elgondolkoztam, hogy a kisdedek a cumisüvegre írt márkanév rezgésével indulnak el a márkahűség felé vezető úton…

  Egészségedre! Asszonyt üdvözlöm!

  Válasz
 12. Zoltán

  Ajánlom az “A világ a színfalak mögött” című könyvet.
  Én pdf-ben szedtem valahonnan a netről.
  Van benne 1-2 támpont a nézőpont váltáshoz.

  Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .